Waar vandaan: Toerisme > Citytrips > Informatie per stad

Citytrips > Informatie per stad

Kies de gewenste stad:

Amsterdam Athene Barcelona Berlijn
Brugge Brussel Budapest Dublin
Firenze Geneve Istanbul Kopenhagen
Lille Lissabon Londen Lyon
Madrid Milaan Napels Nice
Parijs Praag Rome Salzburg
Sevilla Stockholm Valencia Venetië
Wenen      

Stad in de kijker: Venetië

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
ReisverhalenVenetië is een van de mooiste steden ter wereld ongetwijfeld. De stad is volledig op het water gebouwd, maar dat zou ook wel eens de ondergang kunnen zijn van deze parel aan de Adriatische Zee. Grote delen van de stad zijn immers aan het wegzakken, ondanks alle pogingen om het te redden. Een stukvan Venetië overstromen ook elk jaar.

Venetië vinden we in Noord-Italië, aan de lagune van de rivier de Po. De stad werd gesticht in de vijfde eeuw, toen bewoners van het vasteland hierheen vluchtten, daartoe gedwongen door rooftochten in de buurt van onder meer de Hunnen, en later Longobarden, en zich op de tientallen eilanden in de laguna vestigden. Later werd de eerste Doge, de machthebber van de stad , geïnstalleerd.

Vanaf de elfde eeuw groeide de macht van Venetië sterk, onder impuls van de goede zeevaarders en de handel, vooral met het Oosten. Het Venetiaanse Rijk beheerste gedurende enkele eeuwen het Middellandse Zee gebied. Ook grote delen van Kroatië waren Venetiaans terrein, dit is ook te zien in vele Kroatische badplaatsen, waar de gebouwen in Venetiaanse stijl zijn gebouwd zijn.

Het was vooral de handel die de stad rijkdom bracht. Het vele geld dat binnenkwam werd gecentraliseerd in de handen van enkele machtige families, die ook de uitbouw van de stad financierden, en die bijdroegen tot de huidige pracht en praal. Venetië verloor zijn onafhankelijkheid pas in de negentiende eeuw door toedoen van Napoleon, en werd later in het eengemaakte Italië opgenomen.

Venetië is ook de stad van de befaamde glasblazers, die allerhande kunstwerken verkopen, en het Carnaval. Dit stamt uit de middeleeuwen, en werd enkele tientallen jaren geleden weer heropgevist, maar is vandaag een groots volksfeest en misschien het meest bekende caraval in Europa. In elke winkel in de stad vind je dan ook maskers.

 


 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

Bron tekst: SeniorenNet


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Heeft u een bijstandsverzekering?