Waar vandaan: Toerisme > Citytrips > Salzburg > Informatie

Citytrips > Salzburg

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Salzburg is een kleine bestemming als citytrip, maar o zo mooi… Het telt slechts een 150.000 inwoners, maar straalt de pracht en praal van het machtige Oostenrijk van enkele honderdenjaren geleden in al zijn geledingen uit. Het is ook de Mozart-stad bij uitstek.

Salzburg is ontstaan als een keltische nederzetting net na het begin van de jaartelling, en was de eerste stad ten noorden van de Alpen die van de Romeinen (en met name keizer Claudius) stadsrechten kreeg. Zoutwinning was de belangrijkste bron van inkomsten in die streek van daar de naam Salz-burg…

In de zevende en achtste eeuw nam het belang van de stad toe, na de stichting van een abdij en het werd ook de zetel van een aartsbisdom. De vorsten van Salzburgerland breidden de macht van de regio sterk uit, en het vormde een belangrijk rijk te zuiden van het Duitse Rijk. De zoutwinning en ook het delven goud in de regio speelden daarbij een cruciale rol.

Salzburg behield tot begin 19 de eeuw zijn onafhankelijkheid, maar werd dan opgenomen in het Habsburgse Rijk, na het Congres van Wenen, waar in de Post-Napoleonistische periode de Europese grenzen herverdeeld werden, en dit voor een stuk in het voordeel van Oostenrijk.

De plaatselijke voorspoed en de belangrijkheid als aartsbisschoppelijk centrum heeft er voor gezorgd dat Salzburg vandaag één van de belangrijkste Europese cultuursteden geworden is. De rol van Mozart, die hier geboren is, mag daarbij niet onderschat worden. Ga erheen en ontdek de pracht, praal en cultuur ter plaatse zelf…. Salzburg is ook gelegen op de rand van de Alpen, in een schilderachtige omgeving in het Salzachdal (het is gelegen aan de Salzachrivier op enkele heuvels en rotsen).


 
 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Bron tekst: SeniorenNet


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Heeft u een bijstandsverzekering?