Waar vandaan: Toerisme > Citytrips > Valencia > Informatie

Citytrips > Valencia

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Valencia is gelegen in Midden-Spanje aan de Middellandse Zee, en is het beginpunt van de mooiste kuststreek in Spanje, namelijk de Costa Blanca, waar jaarlijks miljoenen toeristen van de Spaanse zon komen genieten. Valencia is één van de grootste steden in Spanje en ook de hoofdstad van de comunidad Valenciana, de regio waar ook een apart dialect gesproken wordt (en wat ook in het straatbeeld merkbaar is). Dit dialect is sterk verwant met het Catalaans dat in Barcelona en omstreken gesproken wordt. Niet toevallig zijn dit regio's die aan elkaar grenzen

 

Valencia werd gesticht door de Romeinen en kende net zoals vele Spaanse steden een jarenlange overheersing door de Moren (vanaf de zevende eeuw tot de dertiende eeuw). Het was echter ook deze Arabische overheersing die zorgde voor de bloei van de stad. Daarna werd het een autonoom koninkrijk, dat opbloeide door de zijdehandel en landbouw in de buurt. Nadien kwam deze groei tot stilstand, onder meer toen de autonomie van de stad ontnomen werd na de Spaanse Successieoorlog.

Tegenwoordig is Valencia één van de grootste en snelst groeiende steden in Spanje, met een heel bruisend nachtleven, en gekend als hoofdstad van de sinaasappelen: in de regio worden immers jaarlijks miljoenen sinaasappelen geteeld en geëxporteerd over geheel Europa.


 
 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Bron tekst: SeniorenNet


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Heeft u een bijstandsverzekering?