Waar vandaan: Toerisme > Citytrips > Lyon > Informatie

Citytrips > Lyon

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Lyon is voor de meesten onder ons een tussenstation op weg naar het Zuiden of naar de Alpen, maar wie toch eens afstapt in deze drukke stad, zal niet ontgoocheld zijn. Het stadscentrum is immers verbazend mooi, en is ook opgenomen als werelderfgoed van de Unesco.

Lyon is de tweede stad van Frankrijk en een druk verkeersknooppunt: de Rhône en de Saone, twee grote rivieren komen er samen, de autosnelwegen en spoorwegen uit alle richtingen van het land komen er samen. Het is ook het economische hart van de regio.

Lyon was reeds onder de Romeinen een vooraanstaande stad, het was zelfs de hoofdstad van Gallië. Later, vanaf de vijftiende eeuw, profiteerde Lyon van zijn gunstige ligging op de handelsroute van het Noorden naar Italië, en textielindustrie en –handel was een doorslaggevende factor in de ontwikkeling. Italië was van groot belang voor de stad, en ook de historische binnenstad doet een beetje Italiaans aan.

Lekker eten kan je zeker en vast in en rond Lyon. Toevallig of niet, maar Paul Bocuse, de bekende Franse chef-kok is hier geboren.

Lyon is ook de stad van het licht: de gebroeders Lumière (die de film uitvonden) zijn er geboren, en elk jaar op 8 december wordt het Feest van het licht gevierd in de stad.

 
 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Bron tekst: SeniorenNet


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Heeft u een bijstandsverzekering?