Waar vandaan: Toerisme > Citytrips > Lyon > Bezienswaardigheden

Citytrips > Lyon > Bezienswaardigheden

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Lyon:

De binnenstad, zoals reeds vermeld is het mooiste wat de regio te bieden heeft. Verschillende monumenten, zoals de kathedraal, geven deze nog een extra cachet.

Op de rand van de stad liggen enkele moderne gebouwen, zoals de Cité Internationale, waar onder meer het museum van hedendaagse kunst gehuisvest is.

Je kan in Lyon zo'n dertig musea over verschillende onderwerpen bezoeken, zo is er onder meer dat over de Gallo-Romeinse beschaving.

Rond Lyon kan je enkele weken vullen met het bezoeken van bezienswaardigheden:

Net er boven ligt het culturele en gastronomische Bourgondië, met Dijon als hoofdstad. Het was ook daar dat de hertogen hun thuisbasis hadden. Smullen en cultuur zijn de hoofdthema's in deze streek!

Ten oosten van de stad hebben we de Alpen, die eigenlijk op hun mooist zijn buiten de winterperiode, als enkel de toppen nog besneeuwd zijn en als de winterdrukte weg is. Je kan er naar hartelust wandelen en fietsen.

Tussen Lyon en de Alpen liggen enkele mooie steden zoals Grénoble, de Poort tot de Alpen, en het verrassende Chambéry, wat een erg gezellige binnenstad heeft.

Meer info over deze toeristische regio's op de landenpagina over Frankrijk

 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

 

Bron tekst: SeniorenNet


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Heeft u een bijstandsverzekering?