Waar vandaan: Toerisme > Citytrips > Kopenhagen > Informatie

Citytrips > Kopenhagen

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

De Denen worden vaak “de zuiderlingen van Scandinavië” genoemd omdat het zo'n open volkje is, dat heel graag feest en plezier maakt. Denemarken heeft een noordelijk klimaat, maar in de zomer kan het er echt mooi weer zijn. Dan komen de Denen massaal op straat, wat het erg gezellig maakt. Het voorjaar of de zomer is dan ook de beste periode voor een bezoek aan Kopenhagen of Scandinavië. De stand van de zon (in de zomermaanden is erg lang licht) maakt het er alleen maar specialer op. Om de midzomernacht (op 21 juni wordt het nooit donker) mee te maken moet je wel een stuk noordelijker gaan, naar Zweden, Noorwegen of Finland.

Denemarken is een agrarisch dun bevolkt land, met ongeveer één op drie Denen die in en rond Kopenhagen wonen. Kopenhagen ligt op een eiland, maar de goede brugverbindingen maken dat de stad ook makkelijk per auto te bereiken is (vanuit Brussel ongeveer 1100 kilometer). Voor een citytrip enkel naar Kopenhagen is het aangewezen om per vliegtuig te gaan, maar de stad vormt ook een goed uitvalsbasis voor de verkenning van Scandinavië per auto, want sinds kort is er ook een brugverbinding met Zweden, of per trein (er zijn goede verbindingen naar Stockholm en Oslo in Noorwegen). De Zweedse stad Malmö is mooi en erg dichtbij Kopenhagen.

Wie eens iets anders wil en nog nooit in Scandinavië geweest is, kan een erg mooie trip per auto maken zonder heel veel kilometers te moeten rijden. Vanuit Kopenhagen het Zweedse binnenland door naar het prachtige Stockholm in Zweden, van daar naar Oslo in Noorwegen (via Göteborg). Vanuit Oslo kan je reeds een mooi stuk van de zuidelijke Noorse fjorden bezoeken (omgeving Bergen), en de Noorse kust is op natuurgebied misschien wel het mooiste wat Europa te bieden heeft… Een goede voorbereiding bij zo een trip is noodzakelijk, ook omdat het niet de goedkoopste reis zal zijn, maar o zo mooi… Een camper is een ideaal middel om deze trip te maken en dure hotels uit te sparen. Vanuit Noorwegen kan men terug de boot nemen naar Denemarken, wat de terugrit via Zweden bespaart. Wie deze trip onderneemt maakt wel kennis met drie hele leuke en erg mooie landen (die elk erg verschillend zijn) en beweegt zich midden de mooiste natuurgebieden van Europa. Op een goede routeplanner kan je berekenen hoeveel kilomter elk traject bedraagt (www.mappy.com).

Denemarken is het land van de Vikingen, in het weekend als de anders zo rustige Denen massaal uit de bol gaan, merk je dit wel nog een beetje… Geschiedkundigen zijn het er nog steeds niet over eens waarom de Denen en de Noren aan het einde van het eerste Millennium zo massaal Europa ingetrokken zijn, vaak plunderend en moordend… Aangenomen wordt dat er een overbevolking was in de regio, waardoor men wel moest uitwijken. De Denen veroverden zelfs grote stukken Engeland, en er was zelfs een Deen koning van Engeland. Vele Denen vestigden zich dan ook in Engeland in die tijd. Deze verwevenheid met Denemarken is nog steeds merkbaar over het kanaal, aan verschillende Engelse plaatsnamen en familienamen.

Interessante overblijfselen van de oude Scandinaviërs zijn op verschillende plaatsen te vinden: runebedden, overblijfselen van vikingdorpen, vikingschepen… Voor wie dit interessant vind zijn musea hier rond erg de moeite waard. En het zijn er verschillende, in de verschillende landen. Wie met de wagen rijst naar Kopenhagen moet dan zeker eens stoppen in Ribe, een oud vikingdorpje.

Nog veel meer informatie over Denemarken vind je op de website Visit Denmark (ook in het nederlands)

 
 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Bron tekst: SeniorenNet


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Heeft u een bijstandsverzekering?