Anti-kanker werking van groene thee

Anti-kanker werking van groene thee

Het sterftecijfer door kanker ligt zowel bij vrouwen als bij mannen beduidend lager in Japan. Groene thee is de meest geconsumeerde drank, met een gebruik van maar liefst 5 tot 6 koppen per dag in de productiegebieden. Dit wijst erop dat de belangrijkste bestanddelen van groene thee (tannines, catechines) bij voldoende hoeveelheden het gemiddeld sterftecijfer door maagkanker doen dalen. Groene thee voorkomt immers de groei van kankercellen.

Dossier Vitaliteit - Groene thee

De bioactieve stof EGCG in groene thee verhindert de groei van kankercellen door ze aan een specifiek enzym te binden. Dit voordeel van groene thee is bijzonder belangrijk bij prostaat-, borst- en longkanker. Uitgebreide studies hebben aangetoond dat zowel mannen als vrouwen die groene thee drinken veel minder kans hebben op pancreas-, endeldarm- en colorectale kanker. Specialisten verwachten dat de voordelen van het extract van groene thee in de toekomst ook even heilzaam zullen blijken voor borst-, maag- en huidkankers.

 

Bron: Vitanza HQ

Auteur: Dr. ir. Eric De Maerteleire

E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Ken je iemand persoonlijk die doof of slechthorend is?