Waar vandaan: Toerisme > Citytrips > Valencia > Bezienswaardigheden

Citytrips > Valencia > Bezienswaardigheden

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Valencia telt verschillende erg mooie historische gebouwen, zoals de Miquelete (een toren die los staat van de kathedraal, u kan er op klimmen, maar u heeft er een mooi uitzicht over de stad). Verspreid over de stad liggen talloze overblijfselen die de geschiedenis van de stad illustreren: dit gaat van losse stenen tot paleizen en monumenten uit de Moorse en Spaanse periode van Valencia.

In de buurt van Valencia:
De Costa Blanca is een kuststreek van ongeveer 15 km lang met prachtige, goudkleurige stranden, beschutte baaien en een heel zacht klimaat. Benidorm hoeft bij de Belgische toerist geen introductie meer: het is een ware ontmoetingsplaats van landgenoten geworden. Bij families is Calpe heel populair. Deze badplaats ligt ten noorden van Benidorm. Voor watersportliefhebbers is er ook La Manga del Mar Menor.

Wie zich onder een stralende zon thuis wil voelen vindt aan de Costa Blanca zeker zijn gading. In de restaurants vindt men, samen met de typisch Spaanse keuken, de favoriete gerechten van thuis zeker terug. Ook het heerlijke Belgische bier verbroedert er met een fijn glas Spaanse wijn.

In Benidorm nodigen de mooie lange zandstranden uit tot het maken van lange wandelingen. Na afloop kan je op een van de vele terrasjes rustig relaxen en genieten van een mooie zonsondergang. Voor kooplustigen is er aan de Costa Blanca geen gebrek aan leuke winkeltjes, souvenirshops en boetiekjes. Toch voelt men zich hier in Spanje : in het oude centrum vindt je nog steeds de typisch Spaanse sfeer terug. Eens de zon onder, verandert Benidorm in een bruisende nachtstad met veel muziek en sfeer in de vele trendy disco's en restaurants.

Wie het wat rustiger wil, kan naar de badstad Calpe . Hier zijn twee mooie stranden met fijn zand, een gezellige wandelpromenade en een vissershaven. Velen verzamelen hier 's avonds om toe te kijken hoe de vissers hun vangst aan wal brengen.

La Manga del Mar Menor is 'the place to be' voor families met kinderen en watersportliefhebbers. Deze landtong tussen de Middellandse Zee en het zoutwatermeer 'Mar Menor' biedt lange zandstranden die langzaam in het water afdalen. Hier vind je de ideale omstandigheden voor het beoefenen van watersporten.

 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

 

Bron tekst: SeniorenNet en Arakea


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: