Waar vandaan: Toerisme > Caraïben > Sint-maarten > Bezienswaardigheden

Caraïben > Sint-maarten > Bezienswaardigheden

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Het eiland is ideaal voor al wie een vakantie al zwemmend, duikend of surfend wil doorbrengen. 

Men kan tijdens een dagtrip het eiland bezoeken: bv. de ruïnes van Fort Amsterdam van waaruit men Philipsburg kan overzien, of het Franse gedeelte van het eiland. In Grand Case of in de andere Franse dorpjes kan je lekker eten in Franse restaurants . In het algemeen heeft het eiland niet veel bijzonders te bieden op cultureel en historisch vlak. Wel je kan vanuit Sint-Maarten allerlei dagtrips maken naar de naburige eilanden : Anguilla, St-Barthélémy, Saba, St. Eustatius, St Kitts of Nevis, zowel per boot als per vliegtuig.

Philipsburg

Philipsburg is de hoofdstad van Nederlands Sint-Maarten. De stad werd gebouwd op een smalle zandstrook tussen de zee en een ondiep meer, dat vroeger een zoutvijver was. Er zijn twee belangrijke hoofdstraten en een ringstraat gebouwd op delen van het drooggelegde zoutmeer. Al deze straten lopen paralel met het Grote Baai strand, het veiligste en schoonste stadsstrand. Front Street is de wijk van de duty-free shops, Back Street heeft dan weer vele goedkope kledingszaken en low budget Chinese restaurants.

Op Front street 7 bevindt zich het Sint Maarten Museum in een gerestaureerd huis uit de 19de eeuw. De collectie van het museum behandelt de geschiedenis en cultuur van het eiland.  In Philipsburg is er tevens, sinds 1991, een kleine zoo (dichtbij het Nieuw Amsterdam shopping center).

Van de vroegere forten blijven alleen ruïnes over. Fort Amsterdam was het eerste Nederlandse fort in het Caraïbisch gebied, gebouwd in 1631. Het werd later door de Spanjaarden gedeeltelijk verwoest. In de 19de eeuw werd het nog gebruikt als militair bolwerk. Tot in 1950 bevond zich hier een communicatiepost. Een ander fort, Fort Willem , werd gebouwd door de Britten (Fort Trigge). In het begin van de 19de eeuw veranderden de Nederlanders de naam van het fort in 'Fort Willem'.

 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

 

Bron tekst: Arakea