Logistieke hulp

Waar vandaan: Wonen & Zorg > Dossier Thuis hulp of verzorging nodig? > Thuiszorg > Logistieke hulp

Logistieke hulp

Een dienst voor logistieke hulp bestaat uit personen die zorgbehoevenden helpen bij het schoonmaken van hun woning en het opknappen van klusjes (schilderwerken, gras afmaaien, kleine reparaties).

Deze vorm van hulpverlening bestaat nog maar sinds 1/1/2010 en werd in het leven geroepen om de poets- en karweidiensten van OCMW’s die geen dienst voor gezinszorg hebben te kunnen erkennen als officiële thuiszorgpartner.

De hoeveelheid en de aard van de hulpverlening worden bepaald via een jaarlijks onderzoek, georganiseerd door de logistieke dienst.

De betaling gebeurt per uitgevoerd uur (op dit ogenblik is er geen uniforme richtlijn vastgesteld die de regelgeving betreffende de betalingen regelt). Momenteel bestaan er nog geen erkende diensten voor logistieke hulp.


Meer weten over de DKV Zorgverzekering?
Contacteer ons voor meer informatie.


Wat als u zorgbehoevend wordt? Wie zal voor u zorgen? Wie zal uw zorg organiseren? Wie zal het betalen? Het antwoord op uw vragen: Zorgverzekering DKV. Meer info op www.dkv.be . DKV: de beste zorgen, levenslang.
E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: