Waar vandaan: Gezond Leven > Kijken en Zien > Ons gezichtsvermogen > Het testen van uw gezichtsvermogen

Hoe goed kan jij zien? Doe de online ogentest!


Wist je dat 7 op de 10 Belgen ver- of bijziend is? Jammer genoeg is de drempel soms té hoog om binnen te gaan bij een oogdokter of opticien.

Hans Anders probeert de drempel zo laag mogelijk te houden, zonder in te boeten aan kwaliteit. Om deze reden hebben ze een online oogtest ontwikkeld.

Via deze test kom je te weten of een bezoek aan een opticien en het eventueel dragen van een bril of lenzen aangewezen is.

Ontdek hier hoe het met jouw ogen gesteld is. Doe de Hans Anders Oogtest

Zullen we nu even samen overlopen hoe deze oogtest precies werkt?


Voor je aan de oogtest begint, moet je een bankkaart of e-ID bij de hand hebben om het soort scherm van je toestel te achterhalen. Deze stap zorgt ervoor dat de oogtest zo accuraat mogelijk is.

Na deze instelling beginnen we met een vertetest voor jongeren en een nabijtest + vertetest voor personen vanaf 40 jaar. De extra nabijtest wordt toegevoegd omdat de soepelheid van de ooglens afneemt wat correct zien vanop korte afstand bemoeilijkt. Vanaf deze leeftijdscategorie wordt dus eerst ook het zicht van nabij getest.

De nabijtest bevat bij elke stap een regel tekst die steeds kleiner wordt. Hier geef je aan of je deze tekst wél of niet kan lezen.

De vertetest komt na de nabijtest en gaat steeds kleiner wordende letters weergeven. Deze letters type je zelf in met behulp van een toetsenbord met een lange draad of een draadloze verbinding, of via een smartphone/ tablet, of via een vriend of vriendin die jouw letters intypt. Dit omdat minimaal twee meter afstand tussen het scherm en de deelnemer vereist is.

Het indicatieve resultaat drukt in procenten uit hoe het met je verte- en/of nabijzicht is gesteld. Bovendien vergelijken we jouw resultaat met de gemiddelde score voor jouw geslacht en leeftijdscategorie. Op basis van het resultaat weet je of een bezoek aan een oogarts en het eventueel dragen van een bril of lenzen aangewezen is. Op het einde van de oogtest krijg je ook een bon van Hans Anders die je in één van hun winkels kunt inruilen tegen een gratis brilpoetssetje.


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Heeft u een bijstandsverzekering?