Waar vandaan: Toerisme > Frankrijk > Zuid-frankrijk > Bezienswaardigheden

Frankrijk > Zuid-frankrijk > Bezienswaardigheden

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Midi-Pyrenées:

De regio Midi-Pyrénées is met zijn acht departementen de grootste regio van Frankrijk en is midden in het zuidwesten gelegen. De natuurlandschappen in deze streek zijn uitermate gevarieerd. Van de Pyreneeën tot het dal van de Dordogne, van de Gascogne tot in de Gorges du Tarn: een diversiteit die alleen maar vergeleken kan worden met de rijkdom van de historische bezienswaardigheden.

Dit brede gebied loopt van de Aveyron tot de Gers en van de Ariège tot achterin de Dordogne. Het noorden is het land van de leistenen daken, van de dikke stenen muren en de met schapen bevolkte kalksteenvlaktes. De roze stad Toulouse hoort hier thuis. De te ontdekken plekken, zoals het Capitole met zijn plein met overdekte galerijen en cafés, restaurants en boekhandels, en de oude wijk van de pastelhandelaren, getuigen van een briljant kunsthistorisch verleden.

Door deze streek van de Romaanse kunst en flamboyant-gotische stijl loopt de voetweg naar Santiago de Compostela.

Languedoc-Rousillon:

Kilometerslange zandstranden met als achterland de uitlopers van het Centraal Massief en de Pyreneeën. Dat is Languedoc-Roussillon, een streek met karakter waar de zon bijna permanent schijnt.

Languedoc-Roussillon Septimanie is een contrastrijke streek met een grote variatie aan sites. De Camargue, het land van zout en veeteelt, strekt zich uit tot de zonnige stranden van de Middellandse Zee. Men kan, aan de voet van de Pyreneeën, talloze katharenkastelen zien en naast de Mont Canigou ligt het Catalaanse Perpignan. Via Agde komen we in Sète, waar we moeten proeven van de visserskeuken in de "estaminets" van de Quai de la Marine. De hellingen van Minervois, ver van de stad, oefenen een grote aantrekkingskracht uit op wandelaars. Naar de Cevennen toe is er één en al natuur, tot aan de Gorges du Tarn, een streek waar sport beoefend kan worden in bruisende waterstromen.

De versterkte stad Carcassonne en de 49 m hoge Pont du Gard hebben een onmiddellijk betoverende werking.

Provence-Côte d'azur:

Met de voeten in de Middellandse Zee en het hoofd in de Alpen biedt deze regio een breed scala aan kleurrijke landschapstypen.

Alles zingt in deze streek, zelfs de wind, die hier mistral of tramontane heet. De weg van de Hoge Alpen loopt van Briançon via het meer van Serre-Ponçon en de Gorges du Verdon waar op een sportieve manier halt kan worden gehouden. De Lubéron en de lavendelvelden, aan de andere zijde van de Mont Ventoux, lopen tot aan de zee, de kreken, Saint-Tropez en de Iles du Levant. Tijdens onze wandelingen moeten we onverbiddelijk denken aan de landschappen van Cézanne of Picasso, en bij het paardrijden gaan we geheel op in de schoonheid van de Camargue. Hier zijn mogelijkheden te over voor een vlucht uit de werkelijkheid: muzikale in Aix-en-Provence, theatrale in Avignon, en historische in Arles en Orange, in het spoor van de Romeinen

Azuurblauw is de kleur van deze streek aan de kust. Zo licht dat de zee onmerkbaar overgaat in de lucht. De Franse Rivièra is het hele jaar door gewijd aan zomers genot. Tussen Cannes en Menton volgen zich elk jaar 3.000 evenementen op die al uw artistieke wensen vervullen

In Biot en Vallauris, aan de voet van de Alpentoppen van de Vallée des Merveilles en de Mercantour, wordt nog steeds handwerk uit het verleden beoefend. In de Chagall- en Picassomusea worden doeken van deze meesters geëxposeerd.

En 's avonds glinsteren Nice en de Baie des Anges, Cannes en de Croisette aan alle kanten. De kustweg tussen Antibes en Monaco biedt een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee.

Voor informatie over Nice, klik hier

Corsica

Corsica, het 'Ile de Beauté' (eiland van de schoonheid) met contrasterende kleuren. Blauw als de oneindige zee, donkergroen als de Corsicaanse den, okerkleurig als de Genuese torens en rood als de 'calanques', de rotsige baaien.

Corsica is een juweel, overspoeld door zon. Het "Ile de Beauté" bekoort: kreken met turkooisgroen water, stranden van wit zand, olijf- en sinaasappelbomen langs de wegen. Dit kleine paradijs, dat voor een groot deel bestaat uit het Parc Naturel Régional de Corse, heeft bergen met de hoogte van de Monte Cinto (2.710 m). Kerken en Genuaanse torens vormen een historisch erfgoed waar Napoleon, de beroemdste nazaat van het eiland, zijn sporen heeft achtergelaten. Via wandelpad GR20 bereiken de trekkers via de schitterende Gorges de la Restonica de stad Corte. In Ajaccio bevindt zich het museum A Bandera, dat de geschiedenis en de cultuur van het eiland afschildert.

 

  

 

 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

 

Bron tekst: Maison de la France


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Heeft u een bijstandsverzekering?