Waar vandaan: Culinair > Winnaars > Winnaars pocheergerechten

Winnaars pocheergerechten

Winnaars pocheergerechten :

osteo6 Verstopte eieren
osteo6 Slaatje van ham, eitje, garnalen, olijven en tomaat
osteo6
Balletjes van kippengehakt, met eitje, ham en spek

1/ Verstopte eieren - Dubois Elisabeth
 
Ingrediënten voor 4 personen
4 gepocheerde eieren (S) + ½ geklopt ei
20 sprietjes bieslook
2 sneetjes witbrood
50 ml melk
250 g  fijn gehakt eieren
8 plakken gekookte ham
4 muffinvormpjes

Bereiding
Verwarm de oven voor op 210°C (hetelucht 190°C). Vet een muffinplaat in 
Pocheer 4 eieren
Was en knip 20 sprietjes bieslook 
Verwijder de korstjes van 2 sneetjes witbrood, week het brood in 50 ml melk en knijp het voorzichtig uit
Meng het brood met het gehakt, een ½ geklopt ei en de bieslook 
Bekleed 4 muffinvormpjes met 8 plakken gekookte ham, verdeel er een laag gehakt over en leg de eieren erin. Verdeel de rest van het gehakt mengsel rondom de eieren en vouw de gekookte ham dicht
Bak de verstopte eieren in de oven in ca. 25 minuten gaar. Haal ze na ca. 5 minuten uit de vormpjes en serveer ze direct
Lekker met krieltjes en cherrytomaatjes aan een spiesje

2/ Slaatje van ham, eitje, garnalen, olijven en tomaat - Delphine Eggermont

Ingrediënten :
2 plakken gekookte ham
enkele olijven
150 gram garnalen
peterselie
4 verse eieren
1 kropje sla
20 hazelnoten
kervel-
3dl mayonaise
2 eetlepels azijn
1 citroen
tomaten
bieslook
dragon
zout en peper
geroosterd brood of ovenverse broodjes
vitelma progress 250 gr of vitelma 25% vg 250 gr/500 gr

Bereiding :
Neem 2 liter water in een brede pan en voeg er de 2 eetlepels azijn aan toe. u mag dit aan de kook brengen. Ondertussen kunt u de 4 eieren breken in een kopje en laat de eieren in het kokende water glijden, u moet dit driemaal doen, doe het deksel op de pan en haal ze van het vuur. Laat de eieren ongeveer 3 minuten pocheren laat ze uitlekken en eventueel de draadjes langs de zijkant verwijderen. Laat de eieren enkele ogenblikken afkoelen. u kunt ondertussen mayonaise maken. de kruiden kunt u wassen en hakken en bij de mayonaise voegen. Goed mengen is de boodschap. De hazelnoten mogen in redelijke grove stukken worden geplet en samen met ongeveer 1/3 van de garnalen bij de mayonaise worden gevoegd. Was de sla goed en haal er ongeveer vier mooie blaadjes af en leg deze op de schaal of bord. Snij de plakken ham doormidden en leg elke halve plak op een blaadje sla. Zet hier weer een ei op. Bedek elk ei met een laagje mayonaise. Leg hierop weer wat garnalen. Gebruik de citroen, de olijven, de tomaat en het hart van de krop sla voor decoratie. Zet de schaal in de koelkast tot vlak voor het gebruik. Neem uw geroosterd brood of ovenverse broodjes en smeer ze in met vitelma.
SMAKELIJK!!!

3/ Balletjes van kippengehakt, met eitje, ham en spek - Diane Jonckers

Wat heeft men nodig, 1 ei, kippengehakt, bieslook, gekookte ham en gerookte spek
Men neemt gekookte ham besmeerd deze met een licht laagje mosterd(niet te sterk)(eventueel ook een gestoomde wortel in reepjes gesneden) en rolt de ham op tot een worstje, deze snijdt men dan in stukjes van ongeveer 1,5cm. Men mengt het losgeklopte ei met het kippengehakt en de bieslook (ook eventueel look bijvoegen voor liefhebbers) , men neemt een beetje gemengd gehakt en doet daar het kleine stukje gekookte hesp in(met of zonder wortel) zodat men een ovaal balletje krijgt, het gehakt niet te dik maken, anders heeft het veel te veel tijd nodig om het  te pocheren.
Leg het balletje gehakt op een stukje gerookt spek en doe het dicht als een zakje, steek  er bovenaan een prikkertje door, laat dit builtje dan een vijf//tiental minuutjes pocheren. Bewaar een beetje van het pocheervocht, voeg daar een puntje mostaard aan toe en een lepeltje luikse siroop, laat dit dan even inkoken. Dit kan men zowel opdienen met rijst of eventueel met aardappelpuree.


Vitelma print


 

Bron: wedstrijd aangeboden door Vitelma