Waar vandaan: Culinair > Recept van de dag > Zaterdag
Recept van de dag
Gepaneerde Belgische brie met prei
30 min. | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- peper en zout
- kerriepoeder
- sap van 1 citroen
- 1 fijngesneden ui
- 2 stuk(s) eiwitten losgeklopt
- 2 stengel(s) prei
- 50 gram Vitelma Finesse
- 100 gram paneermeel
- 200 gram Belgische brie
Voedingswaarde
Bereiding
• Snijd de brie in plakjes.
• Haal de plakjes eerst door het eiwit en dan door het paneermeel.
• Herhaal beide handelingen om een dikkere korst te
verkrijgen. Zet koel weg.
Snijd de prei in ringen.
• Bak de ui aan in de vetstof.
• Voeg er de preiringen bij en breng op smaak met de kerrie.
• Voeg eventueel enkele lepels water toe, dek af en laat op een zacht vuur gedurende 15 minuten garen.
• Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
• Schik het preimengsel op de borden.
• Frituur de brieplakjes gedurende 2 minuten in hete frituurolie en schik bij de lauwe prei.
Extra / Tip
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij recepten en fotografie Véronique en Michel De Meyer | 44967 keer gezien | 7 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=293