Waar vandaan: Culinair > Recept van de dag > Zaterdag

Recept van de dag

Gepaneerde Belgische brie met prei culinair

30 min. Keuken: Belgisch Afdrukken
Gepaneerde Belgische brie met prei

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

  • peper en zout
  • kerriepoeder
  • sap van 1 citroen
  • 1 fijngesneden ui
  • 2 stuk(s) eiwitten losgeklopt
  • 2 stengel(s) prei
  • 50 gram Vitelma Finesse
  • 100 gram paneermeel
  • 200 gram Belgische brie

Voedingswaarde


Bereiding

• Snijd de brie in plakjes.

• Haal de plakjes eerst door het eiwit en dan door het paneermeel.

• Herhaal beide handelingen om een dikkere korst te verkrijgen. Zet koel weg.

 Snijd de prei in ringen.

• Bak de ui aan in de vetstof.

• Voeg er de preiringen bij en breng op smaak met de kerrie.

• Voeg eventueel enkele lepels water toe, dek af en laat op een zacht vuur gedurende 15 minuten garen.

• Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

• Schik het preimengsel op de borden.

• Frituur de brieplakjes gedurende 2 minuten in hete frituurolie en schik bij de lauwe prei.


Extra / Tip


Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (0)

Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij recepten en fotografie Véronique en Michel De Meyer | 44967 keer gezien | 7 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=293