Waar vandaan: Culinair > Recept >

Vandemoortele Zonnebloemolie

Vandemoortele Zonnebloemolie Samenstelling Zonnebloemolie wordt geperst uit de rijpe pitten van het hart van de zonnebloem. Deze pitten leveren 40 tot 45% olie. Vandemoortele Zonnebloemolie bevat slechts 11% verzadigde vetzuren. Zonnebloemolie is een goede bron van Omega 6-vetzuren. Gebruik Zonnebloemolie kan voor alle koude bereidingen worden gebruikt zoals marinades en vinaigrettes. Door het lage gehalte aan linoleenzuur (minder dan 0.5%) is deze olie ook heel geschikt voor warme bereidingen (150°C tot 180°C). Door haar neutrale smaak wordt deze olie vaak aangeraden voor pastagerechten. Tip Zonnebloemolie is uitermate geschikt voor al uw visbereidingen. Overgiet uw papillotte van vis en groentjes met enkele eetlepels zonnebloemolie alvorens in de oven te zetten voor een lekker en gezond resultaat. Ingrediėnten 100% zonnebloemolie Voedingswaardentabel Gemiddelde voedingswaarden per 100g Energie 3700 kJ / 900 kcal Eiwitten 0g Koolhydraten 0g Vetten 100g Verzadigd 11g Mono-onverzadigd 27g Poly-onverzadigd 62g waarvan linolzuur (omega 6) 62g waarvan alfa-linoleenzuur (omega 3)0,3g