Vandemoortele Zonnebloemolie
Samenstelling
Zonnebloemolie wordt geperst uit de rijpe pitten van het hart van de zonnebloem. Deze pitten leveren 40 tot 45% olie. Vandemoortele Zonnebloemolie bevat slechts 11% verzadigde vetzuren. Zonnebloemolie is een goede bron van Omega 6-vetzuren.
Gebruik
Zonnebloemolie kan voor alle koude bereidingen worden gebruikt zoals marinades en vinaigrettes. Door het lage gehalte aan linoleenzuur (minder dan 0.5%) is deze olie ook heel geschikt voor warme bereidingen (150°C tot 180°C). Door haar neutrale smaak wordt deze olie vaak aangeraden voor pastagerechten.
Tip
Zonnebloemolie is uitermate geschikt voor al uw visbereidingen. Overgiet uw papillotte van vis en groentjes met enkele eetlepels zonnebloemolie alvorens in de oven te zetten voor een lekker en gezond resultaat.
Ingrediėnten
100% zonnebloemolie
Voedingswaardentabel
Gemiddelde voedingswaarden per 100g
Energie 3700 kJ / 900 kcal
Eiwitten 0g
Koolhydraten 0g
Vetten 100g
Verzadigd 11g
Mono-onverzadigd 27g
Poly-onverzadigd 62g
waarvan linolzuur (omega 6) 62g
waarvan alfa-linoleenzuur (omega 3)0,3g