Elk vijversubstraat zijn specifieke eigenschap!

Waar vandaan: Tuinkriebels > Organisch tuinieren > De vijver > Vijversubstraat

Elk vijversubstraat zijn specifieke eigenschap!

Vijversubstraten zijn poreus. Ze vormen een laag waaraan zich ontelbare nuttige vijverbacteriën kunnen vasthechten. Ze zijn daarom onmisbaar voor een perfect functionerende natuurlijke vijver.

Vijverlava
is lava die speciaal geselecteerd werd voor gebruik in vijverfilters, voor het verankeren van vijverplanten en als laag op de vijverbodem. Dankzij zijn vulkanische oorsprong Vijverlava erg poreus zodat miljoenen onmisbare bacteriën zich eraan kunnen hechten. Een laag van deze lava op de vijverbodem voorkomt dat er zich een dichte sliblaag vormt waaruit schadelijke stoffen vrijkomen.

Vijversubstraat
kan net zoals vijverlava gebruikt worden als afdekmateriaal, als plantsubstraat of als biologisch filtermateriaal. Beide substraten zijn volledig inert, ze worden met andere woorden niet afgebroken en er komen bijgevolg geen schadelijke stoffen vrij. Vijversubstraat biedt echter enkele bijkomende voordelen. Naast de grote ‘zichtbare’ poriën bevat vijversubstraat ook nog ontzettend veel microporiën. Deze variatie aan poriëngrootte zorgt voor een optimale populatie aan waterzuiverende bacteriën. Vijversubstraat is bovendien wit van kleur en hierdoor erg decoratief. Het is dus een ideaal product om er vijverbodem en plantkorven mee af te dekken. Waterlelie

Potgrond voor waterlelies
is speciaal ontwikkeld voor alle soorten waterlelies, gele plomp… zowel in plantkorven als op de vijverbodem. Potgrond voor waterlelies bevat een hoogwaardig mengsel van veensoorten. Hierdoor kan de zuurstof gemakkelijk tot bij de plantenwortels komen en wordt een optimale ontwikkeling verzekerd. Door het hoge gehalte aan lava, gekalibreerd zand en klei is deze potgrond extra zwaar waardoor hij niet zweeft in het water en je vijverwater helder blijft. Aan deze vijverpotgrond is een langwerkende organische meststof toegevoegd. Deze meststof voorziet de waterlelie van onmisbare voedingsstoffen voor een snelle inworteling, goede groei en rijke bloei. Het belangrijke voordeel van organische meststoffen is dat ze de voedingsstoffen geleidelijk aan, naargelang de behoefte van de plant, vrijgeven. Zo komen er geen voedingsstoffen terecht in het vijverwater.

 

 

 
E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Heeft u een bijstandsverzekering?