brood
-
MichelN - Lid geworden op: 16 nov 2008, 17:44
- Locatie: Groot-Leuven
Ik ben nogal een lastige als het op brood aankomt, vandaar dat ik dat bakmachien heb buitengegooid. De smaak was nooit echt naar mijn goesting: te plat, korsten niet echt krokant en te veel lijkend - ondanks het vele gepruts met de bakstanden - op dat smakeloze supermarktbrood. Brood krijgt pas echt zijn volle smaak bij langere rijstijden - zie bv de onovertroffen baguettes, flûtes of pain complet van een artisanale Franse dorpsbakker (voor zover er die nog te vinden zijn).Prima Vera schreef: ↑18 okt 2022, 17:54
Hier ook hoor! Gewoon de broodbakmachine! Altijd goed. Wij halen de haken uit het brood voor de rijs, dan krijgen wij een signaal. Daarna geen gaten meer behalve die twee kleintjes waar de haken hebben opgezeten.
Soms bak ik gewoon op de met bloem bestrooide bakplaat van de oven met een deeg gerezen in een rieten rijsmandje waarmee je de smaak van de Fransen het meest benaderd. Het belangrijkste ingrediënt van een goed brood: kwaliteitsbloem en geduld. Uiteindelijk is mijn brood ook klaar in twee uur wat in feite dan nog sneller is dan die Domo's of Panasonics.
"Les socialistes aiment tellement les pauvres qu'ils en fabriquent" (Jacques Godfrain)
-
Prima Vera - Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10
Voor ons voldoet de BBM nog altijd even goed ook qua smaak. Vind het totaal niet te vergelijken met supermarkt brood. Wij gebruiken ook heel veel verschillende soorten bloem. Komt daarbij dat ik het geduld niet heb om het te kneden en te laten rijzen etc. Alles gewoon in de machine en opzetten. Ik durf ook wel werken met verse gist daar niet van, maar wel in de BBM dan. Droge giste moet ik niet, hou totaal niet van die smaak. Mijn brood doet het luchtige programma van 3u en zoals gezegd zijn wij daar heel tevreden mee. Panasonic vind ik geweldig duur én Domo heb ik er 3 van versleten maar zijn wel uiterst tevreden over de Silvercrest van Lidl. Zou geen domo meer willen, alleen nog maar voor de vorm. Ik hou niet van dat bussenbrood.
-
benq - Lid geworden op: 10 dec 2005, 19:23
- Locatie: Antwerpen
Aaaaa, merciekes
met ons machientje volgens het boekje is de rijstijd van brood langer op het 4 uur programma maar heeft dit nut!
genoeg gewerkt nu genieten van mijn zeer groot ambtenaar pensioen
-
E.T. - Lid geworden op: 11 nov 2008, 21:15
Het is zoals MichelN eerder schreef:de rijstijd van brood langer op het 4 uur programma maar heeft dit nut?
Brood krijgt pas echt zijn volle smaak bij langere rijstijden, de belangrijkste ingrediënten van een goed brood: kwaliteitsbloem en geduld.
Zelf gebruik ik een plantenspuit (met water) om bij de start van het bakproces een stoomstoot te genereren.
-
benq - Lid geworden op: 10 dec 2005, 19:23
- Locatie: Antwerpen
Wel ik heb mijn volkoren brood vandaag eens gemaakt met het programma 3 uur in plaats van 2 uur en moet toegeven dat de broodsneden (hoe moet ik dat nu zeggen) (soepeler zijn, dus niet zo vaste structuur met het 2 uur programma)
3 uur programma heeft een rust functie en langere rijstijd
mijn volgende volkoren ga ik het 5 uur programma eens proberen
3 uur programma heeft een rust functie en langere rijstijd
mijn volgende volkoren ga ik het 5 uur programma eens proberen
genoeg gewerkt nu genieten van mijn zeer groot ambtenaar pensioen