Restaurantbespreking .
-
Prima Vera - Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10
En als je een gezond resto wil hebben, kan ik je Selsation in Hemiksem aanraden, pure producten.
-
denlowie - Lid geworden op: 10 mei 2004, 18:05
- Locatie: gent
Zelfgemaakt beter ???Prima Vera schreef: ↑02 mar 2019, 09:29Voor stoofvlees of vol au vent moet je ook niet meer in een frituur zijn, de tijd dat die dat zelf maakten is al lang voorbij.
En als je een degelijke resto of brasserie hebt, kan je vrij gezond eten kiezen. Maar als je oogkleppen ophebt zoals maior domus schijnbaar opheeft, dan is het moeilijk natuurlijk.
Heb er mijn twijfels over heb 35 jaar frituren beleverd met zelfbereide snacks, had meer dan 400 klanten, en ik zeg u dat mijn staofvlees stukken beter was dan gelijk welke frituur die ze zelf maakte
Als ik op restaurant een garnaal kroket vraag, dan vraag ik eerst of ze zelf maken, en maken ze die zelf wel dan moet ik er geen hebben, heb er al genoeg slechte en met weinig tot geen garnalen in.
Een goede garnaal kroket bevat minimum 40% garnalen, er zijn er zelfs tot 50% op de markt, dus een kroket van 100g daar zit 50g garnalen in, bij geen enkel restaurant die ze zelf maakt vind je dit, een goede krokket is licht lopend , dus bijna geen bloem, bij de goede word niet gebonden met bloem, dit is van voor den oorlog bloem .
En ja je kunt zelfs gezonder eten in een restaurant.
De huisarts zei tegen mij jaren geleden je moet elke dag groenten eten, ik antwoorde ja maar ik eet elke dag frieten !
Hij keek naar mij en schreef verder.
Want frieten zijn 100% groenten !!!!!!
En bevat veel vitamines B1+ zeer veel B11 en veel vitamine C.
Eet niet elke dag meer frieten, maar toch 4 a 5 keer nog per week, en ben redelijk gezond, ondanks mij zeer slecht verleden uit mijn jeugd TBC.
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)
-
MyriamC - Lid geworden op: 07 jan 2006, 18:13
- Locatie: Noorderkempen
Ik eet heel graag frietjes (max. 1x per week maar als het niet zo ongezond was zou het veel vaker op tafel komen), liefst zelf gebakken hoewel ik een pakje friet van een goeie frituur ook niet afsla (zonder walgelijke boulet of curryworst). Maar zoals je zegt: goeie frituren ... ze zijn dun gezaaid tegenwoordig.Prima Vera schreef: ↑02 mar 2019, 09:29Ja Lowie maar ik ben nu niet bepaald voor frieten (zo 1 keertje op de 2 a 3 weken is genoeg voor mij en dan nog liefst zelf gebakken) maar waar ik ook niet bepaald van hou zijn de frituurproducten zoals curryworst en bouletten en consoorten. Trouwens de frituren zijn ook niet meer wat ze vroeger waren.
@Prima Vera
Vanavond gaan we naar De Pepermolen in Brasschaat. De reviews zijn heel divers: van slecht tot heel goed.
Ben jij er al geweest toevallig?
-
Prima Vera - Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10
MyriamC schreef: ↑02 mar 2019, 12:14Ik eet heel graag frietjes (max. 1x per week maar als het niet zo ongezond was zou het veel vaker op tafel komen), liefst zelf gebakken hoewel ik een pakje friet van een goeie frituur ook niet afsla (zonder walgelijke boulet of curryworst). Maar zoals je zegt: goeie frituren ... ze zijn dun gezaaid tegenwoordig.Prima Vera schreef: ↑02 mar 2019, 09:29Ja Lowie maar ik ben nu niet bepaald voor frieten (zo 1 keertje op de 2 a 3 weken is genoeg voor mij en dan nog liefst zelf gebakken) maar waar ik ook niet bepaald van hou zijn de frituurproducten zoals curryworst en bouletten en consoorten. Trouwens de frituren zijn ook niet meer wat ze vroeger waren.
@Prima Vera
Vanavond gaan we naar De Pepermolen in Brasschaat. De reviews zijn heel divers: van slecht tot heel goed.
Ben jij er al geweest toevallig?
Nee Myriam nog niet. Ik ben juist op Trip Advisor gaan kijken en ze krijgen toch 4.5/5. Dus zeker niet slecht. Maar ik ga dat adresje wel opslaan hoor, de website en menu zien er alleszins niet slecht uit. Laat jij het horen hoe je het vond?
-
MyriamC - Lid geworden op: 07 jan 2006, 18:13
- Locatie: Noorderkempen
@Prima Vera
We hebben lekker gegeten in de Pepermolen, wel vrij klassieke keuken.
Wat mij stoorde is de slechte akoestiek. Het was er zeer rumoerig, en dan zat het restaurant nog niet eens volledig vol. En ook de kleine tafels en het gebrek aan privacy. De tafeltjes staan zeer dicht op mekaar.
Ga ik nog terug? Ik denk het niet.
We hebben lekker gegeten in de Pepermolen, wel vrij klassieke keuken.
Wat mij stoorde is de slechte akoestiek. Het was er zeer rumoerig, en dan zat het restaurant nog niet eens volledig vol. En ook de kleine tafels en het gebrek aan privacy. De tafeltjes staan zeer dicht op mekaar.
Ga ik nog terug? Ik denk het niet.
-
Prima Vera - Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10
MyriamC schreef: ↑03 mar 2019, 09:16@Prima Vera
We hebben lekker gegeten in de Pepermolen, wel vrij klassieke keuken.
Wat mij stoorde is de slechte akoestiek. Het was er zeer rumoerig, en dan zat het restaurant nog niet eens volledig vol. En ook de kleine tafels en het gebrek aan privacy. De tafeltjes staan zeer dicht op mekaar.
Ga ik nog terug? Ik denk het niet.
Goed om te weten Myriam want qua akoestiek ben ik ook vrij allergisch. Als je daar in 't lawaai zit kan je onmogelijk gezellig genieten. Op den duur begint iedereen harder te roepen. En die privacy mag je echt toch wel hebben. Ik hou ook niet echt van tafeltjes die op elkaar staan. Bedankt voor het nawoord!
-
denlowie - Lid geworden op: 10 mei 2004, 18:05
- Locatie: gent
Spijtig dat ze geen website hebben !
Ik ben er nog nooit geweest, maar ze hebben wel zeer goede commentaren op tripadvisor
En op Google hebben ze zelfs 4,9 op 5.
Ik ga ook graag eens slecht gaan eten, dit is dan net iets anders , dit doe ik toch een paar keer per jaar .
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)
-
vagelis - Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:46
gisteren gaan eten in 't hofke - antwerpen. héél mooi huiselijk interieur, toffe ontvangst & bediening. lekkere gerechten, grote porties. prijs/kwaliteit prima ! voor herhaling vatbaar ! wel tijdig reserveren...
ik ben als rode wijn die wordt ook "zwaarder" met de jaren !
-
Prima Vera - Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10
De APP zelf niet, maar wel via e mail. We hebben daar al dikwijls gebruik van gemaakt én dat valt 98% mee. Af en toe is er ééntje tussen waarvan je echt zegt : volgende keer niet meer. Het is ook gemakkelijk, 't is goedkoop, je kan kiezen wanneer je wil gaan en doe je het via email dan moet je een kopie meenemen. Via de app is het genoeg dat je je gsm mee hebt, ze scannen de QR code. En als je denkt, dit lijkt me wel iets ga dan eerst eens enkele reviews af via trivago of resto.be, kanalen genoeg.
Wat je wel al eens kan hebben is dat de porties kleiner zijn dan hun normale borden.
Wat je wel al eens kan hebben is dat de porties kleiner zijn dan hun normale borden.