Nieuwe rubriek
-
webmaster - Website admin
- Lid geworden op: 02 aug 2002, 15:30
- Locatie: Antwerpen
Op Seniorennet zal er binnenkort een nieuwe rubriek Culinair komen. De naam kan eventueel nog veranderen; maar het is maar dat je weet waarover het gaat.
Ik ben momenteel volop bezig om informatie te verzamelen om in deze nieuwe rubriek te plaatsen. Ik ben bezig met recepten. Ik heb hier en daar rondgevraagd aan mensen en site's om enkele recepten te mogen overnemen op Seniorennet, zodat ik de interessantste kan centraliseren op Seniorennet.
Als je zelf moest beschikken over recepten (of iemand kent), in digitale vorm, en die ik eventueel mag/kan gebruiken op Seniorennet, mag je die altijd e-mailen naar webmaster@seniorennet.be. Foto'tjes van een recept zijn ook altijd heel leuk.
Maar Culinair is niet recepten alleen. Ik ben ook aan het denken aan informatie over dieëten, over wijn, enz.
Moesten jullie over dergelijke informatie beschikken, het zelf kunnen schrijven of ik weet niet wat (zodat je toestemming kan geven dat ik het mag gebruiken), dan is dat ook zeer welkom; opnieuw: webmaster@seniorennet.be
Als je zelf kok bent en je kan meehelpen: ook heel welkom!
Als je ideeën moest hebben voor de nieuwe rubriek, zijn die ook welkom. Dan kan ik eens rondkijken of ik aan die informatie kan geraken.
Op die manier wil ik een nieuwe rubriek Culinair in het menu bijplaatsen onder "Informatie", want ik denk dat ook hier heel wat mensen blij met gaan zijn.
En neen, eenmaal de nieuwe rubriek er is, gaat dit forum "eten en drinken" natuurlijk niet verdwijnen. Het zal waarschijnlijk enkel meer geïnteresseerden aantrekken. (er zal ook in die nieuwe rubriek een verwijzing zijn naar het forum "eten en drinken").
Ik ben momenteel volop bezig om informatie te verzamelen om in deze nieuwe rubriek te plaatsen. Ik ben bezig met recepten. Ik heb hier en daar rondgevraagd aan mensen en site's om enkele recepten te mogen overnemen op Seniorennet, zodat ik de interessantste kan centraliseren op Seniorennet.
Als je zelf moest beschikken over recepten (of iemand kent), in digitale vorm, en die ik eventueel mag/kan gebruiken op Seniorennet, mag je die altijd e-mailen naar webmaster@seniorennet.be. Foto'tjes van een recept zijn ook altijd heel leuk.
Maar Culinair is niet recepten alleen. Ik ben ook aan het denken aan informatie over dieëten, over wijn, enz.
Moesten jullie over dergelijke informatie beschikken, het zelf kunnen schrijven of ik weet niet wat (zodat je toestemming kan geven dat ik het mag gebruiken), dan is dat ook zeer welkom; opnieuw: webmaster@seniorennet.be
Als je zelf kok bent en je kan meehelpen: ook heel welkom!
Als je ideeën moest hebben voor de nieuwe rubriek, zijn die ook welkom. Dan kan ik eens rondkijken of ik aan die informatie kan geraken.
Op die manier wil ik een nieuwe rubriek Culinair in het menu bijplaatsen onder "Informatie", want ik denk dat ook hier heel wat mensen blij met gaan zijn.
En neen, eenmaal de nieuwe rubriek er is, gaat dit forum "eten en drinken" natuurlijk niet verdwijnen. Het zal waarschijnlijk enkel meer geïnteresseerden aantrekken. (er zal ook in die nieuwe rubriek een verwijzing zijn naar het forum "eten en drinken").
-
telloorlekker - Lid geworden op: 26 nov 2002, 17:46
Lovenswaardig initiatief ...
Naar ik hoop, zullen we daar een échte moderator-kok tegenkomen die alle andere brouwsels (die niet tot het item behoren) weert.
Vergissingen zijn nooit uit te sluiten, dus ik gooi niet met mes en vork of met een steelpan, maar ik hou wél mijn deegroller klaar...
Naar ik hoop, zullen we daar een échte moderator-kok tegenkomen die alle andere brouwsels (die niet tot het item behoren) weert.
Vergissingen zijn nooit uit te sluiten, dus ik gooi niet met mes en vork of met een steelpan, maar ik hou wél mijn deegroller klaar...
-
thomas - Lid geworden op: 31 aug 2002, 09:52
- Locatie: oost-vlaanderen
Beste webmaster ,
Misschien een idee : een subrubriek waar de senioren eens een woordje
uitleg kunnen geven over een bezocht restaurant. Eventueel ook per
regio (provincie) geklasseerd. (met vermelding van enkel parameters als
kwaliteit/prijsverhouding, parkeergelegenheid, interieur, aantal plaatsen,
reservaties, menus, aan de kaart-mogelijkheden, prijs wijnen, mogelijkheid voor feesten (afzonderlijk) met zelf samengestelde menus ,
zoals u ziet : mogelijkheden en keuzes genoeg.
met smakelijke groeten.
thomas
Misschien een idee : een subrubriek waar de senioren eens een woordje
uitleg kunnen geven over een bezocht restaurant. Eventueel ook per
regio (provincie) geklasseerd. (met vermelding van enkel parameters als
kwaliteit/prijsverhouding, parkeergelegenheid, interieur, aantal plaatsen,
reservaties, menus, aan de kaart-mogelijkheden, prijs wijnen, mogelijkheid voor feesten (afzonderlijk) met zelf samengestelde menus ,
zoals u ziet : mogelijkheden en keuzes genoeg.
met smakelijke groeten.
thomas
hééél interessant, maar heel moeilijk want subjectief. Mijn smaak is niet andermans smaak. Maar misschien vooral interessant of prijs/kwaliteit goed is? 25 euro betalen voor klein stukje vis en twee worteltjes is niet mijn idee van goed restaurant.
-
jara - Lid geworden op: 12 okt 2003, 10:00
- Locatie: Menen
Als ge niet weet wat klaarmaken met Kerst
Eend met whisky.
Benodigdheden:
Een eend van ca.5kg ,2grote flessen whiky,500gr speklapjes,1fl olijfolie
Bereiding:
De eend larderen en aan de binnenkant inwrijven met peper en zout
De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden(stand 6-7)
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whiky
De whisky opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven
De eend op een vuurvaste schotel leggen en een twede glas whisky inschenken
Het twede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten
Na20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 glazen met whisky vullen
Beide glazen opdrinken en de scherven van het eerste glav oplaapen
Nog een glav insjenke en opdlinke
Na een halff uuj de hoven opedoen om deend te sjekke
Blanwondesalv in de batkaamer gaan haale en op de bovekant van de linkehand doenn
Deh hove ne sgop geve
2 g lave wiski insjenke ent middenste glav leegdwinke
Dnove opendoe naadatte eerste glav leeggis en de sjotel vastpakke
Blantwondesalf op de binnekan van de regthand doenn en deend oprape
Deend noggis oprape en met een handoek de bwantwondesalf van deend vege
De hande ontvette med viski en de tupe salff weerr oprape
Tkapotte glazevege enn deent trug in de hove duuwe
De entuitsgelde en hardur duuwe
De twede flez wiki opedoen en wee ofereindsette
Opstaan fan de floer en de zpekreepjus onder de kaast veege
Noggis plobeern opsstaan wan de vjoer en…togmaa blijfe sitte…
Uit vless dlinke wandte glave sijn kabot
Denove afsette,dooge sluite en omfalle
Slaapwelle en toot naaste joare
Eend met whisky.
Benodigdheden:
Een eend van ca.5kg ,2grote flessen whiky,500gr speklapjes,1fl olijfolie
Bereiding:
De eend larderen en aan de binnenkant inwrijven met peper en zout
De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden(stand 6-7)
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whiky
De whisky opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven
De eend op een vuurvaste schotel leggen en een twede glas whisky inschenken
Het twede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten
Na20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 glazen met whisky vullen
Beide glazen opdrinken en de scherven van het eerste glav oplaapen
Nog een glav insjenke en opdlinke
Na een halff uuj de hoven opedoen om deend te sjekke
Blanwondesalv in de batkaamer gaan haale en op de bovekant van de linkehand doenn
Deh hove ne sgop geve
2 g lave wiski insjenke ent middenste glav leegdwinke
Dnove opendoe naadatte eerste glav leeggis en de sjotel vastpakke
Blantwondesalf op de binnekan van de regthand doenn en deend oprape
Deend noggis oprape en met een handoek de bwantwondesalf van deend vege
De hande ontvette med viski en de tupe salff weerr oprape
Tkapotte glazevege enn deent trug in de hove duuwe
De entuitsgelde en hardur duuwe
De twede flez wiki opedoen en wee ofereindsette
Opstaan fan de floer en de zpekreepjus onder de kaast veege
Noggis plobeern opsstaan wan de vjoer en…togmaa blijfe sitte…
Uit vless dlinke wandte glave sijn kabot
Denove afsette,dooge sluite en omfalle
Slaapwelle en toot naaste joare
-
noverke - Lid geworden op: 22 okt 2002, 18:59
- Locatie: West-Vlaanderen
Wel Pascale ik vind het een zeer goed idé maar er zijn altijd wel azijnpissers héé man.
Dus azijn kan ook in een gerecht passen en niet naar omzien naar de azijn makers doe verder op de ingeslagen weg en ik wens je het allersbeste toe hoor!
Wel Pascale je ziet noverke laat ook eens proeven hoor!
Dus azijn kan ook in een gerecht passen en niet naar omzien naar de azijn makers doe verder op de ingeslagen weg en ik wens je het allersbeste toe hoor!
Wel Pascale je ziet noverke laat ook eens proeven hoor!
noverke weet van iets alles en van alles iets!
-
Elisabeth - Lid geworden op: 14 mei 2004, 19:24
Bedankt beste webmaster
die nieuwe rubriek zal je site nog intressanter maken dan het nu al is.. ik krijg er gewoon niet genoeg van... en kom dagelijks een paar keertje surfen op deze site.. ben echt blij deze te hebben gevonden.
nog een goed weekend..
die nieuwe rubriek zal je site nog intressanter maken dan het nu al is.. ik krijg er gewoon niet genoeg van... en kom dagelijks een paar keertje surfen op deze site.. ben echt blij deze te hebben gevonden.
nog een goed weekend..
-
Annie B - Lid geworden op: 30 okt 2004, 09:57
- Locatie: Gent
-
saida - Lid geworden op: 08 jan 2005, 23:16
- Locatie: Nederland
Ik heb zelf verschillende sites waar ik Marokkaanse en andere Arabische recepten op heb staan. Ik heb hier bij "Eten en drinken"een topic "Multicultirecepten" geopend. Misschien kan ik daar sommige mensen een plezier mee doen. Ik zal ze ook regelmatig gaan aanvullen, als dat op prijs wordt gesteld.
Overheerlijke Marokkaans/Arabische gerechten: maak ze ook!!