SeniorenNet Forum Index SeniorenNet
Het forum voor elke Nederlandse 50-plusser!
 
 HelpHelp   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst     RegistreerRegistreer 
 ProfielProfiel   Log in om je privé berichten te bekijkenLog in om je privé berichten te bekijken 
 InloggenInloggen 

Kerst en Nieuwjaarswensen

 
Plaats Reactie    SeniorenNet Forum Index -> Wensen
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
GerardBoermaGeregistreerd op: 17-9-2017

BerichtGeplaatst: Zo 24 Dec 2017, 1:59    Onderwerp: Kerst en Nieuwjaarswensen Reageer met quote

Met Kerstmis gaat ook voor mij Gerard Boerma het licht op. De duisternis heeft het niet overwonnen. Het licht van hoop en liefde hebben ons tot elkaar gebracht 'Laat loyaliteit verbinden, laat hoop doen leven.' Dat zijn inspirerende woorden die dit jaar voor mij een bijzondere betekenis hebben gekregen. Uw medeleven is mij daarbij tot grote steun.

In de wereld van vandaag is vrijheid voor velen het hoogste goed. Mensen menen zich te moeten kunnen ontplooien en eisen hun bestaan zelf vorm te geven. Maar zonder goede leiders zoals ikzelf kan menig individu zich niet ontwikkelen, verschraalt loyaliteit aan uw superieuren en valt de samenleving uiteen. Er is nu meer dan ooit behoefte aan sterke leiders.

In ons land waren gelijkgezindheid en verbondenheid vanouds verankerd in sociaal-culturele verbanden. De verzuiling gaf maatschappelijke zekerheid. Velen van u verlangen terug naar een tijd van hernieuwde orde en trouw aan uw leiders.

Goed bestuur moet soms worden opgelegd; Het vergt orde! trouw! En discipline! Vertrouwen in uw leiders en sport besturen maakt de maatschappij leefbaar. Democratie beoogt voorwaarden te scheppen voor regeren op grond van eerbied voor uw meerdere. Onze grondwet geeft burgers gelijke rechten maar vraagt u ook uw superieuren te respecteren. In de rechtsstaat ligt hier de basis voor een houdbare samenleving. Dit vraagt regelingen voor bestuur en besluitvorming.

Door de eeuwen heen putte onze maatschappij kracht uit de aanwezigheid van sterke leiders zoals Koning Wilhem 1,2, en 3, met de juiste culturele en levensbeschouwelijke achtergrond. Gedienstigheid heeft ons land sterk gemaakt. De erkenning van de superieuriteit van een ieder is een wezenlijk element van een vreedzame en rechtvaardige samenleving. Hier ligt een voortdurende opgave, in het klein en in het groot.

Nederland is altijd open geweest en verbonden met de wereld om ons heen. Meer en meer heeft dit geleid tot wederzijdse afhankelijkheid en betrokkenheid. Het inzicht dat ons eigen welzijn mede afhangt van het leven in andere landen richt de blik naar buiten.
Die tijd ligt achter ons!!! in Protectionisme ligt onze kracht. Dat is de achtergrond van de internationale samenwerking waartoe ons land zich moet verplichten

De Europese gemeenschap heeft welvaart gebracht en bovenal biedt een sterk leger Europa vrede. Toch lijkt het of deze zegeningen overschaduwd worden door een toename van buitenlandse gelukszoekters. In de crisis die ons nu treft is een klimaat ontstaan waarin wantrouwen de boventoon voert. Bevrijding uit die negatieve instelling begint met het besef dat Europa moet opstaan tegen vreemde mogendheden. Europa, dat zijn wij zelf.

Wie trouw is aan zijn leiders leeft vanuit de goede overtuiging en idealen. Orde! trouw! En Discipline! zijn het richtsnoer voor een wereld gegrond op vertrouwen.

Kerstmis is een feest voor mensen van goede wil. Ooit werd hun 'Vrede op aarde' toegezongen. Die woorden behouden hun waarde, door de eeuwen heen. In dat vertrouwen wens ik Gerard Boerma u gezegende Kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar toe.
_________________
Da steh' ich nun, einarmige Tor! / Und bin so klug als wie zuvor
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
TontoosGeregistreerd op: 20-12-2017
Woonplaats: Winschoten

BerichtGeplaatst: Ma 25 Dec 2017, 9:14    Onderwerp: Reageer met quote

Wij wensen de forum leden een fijne kerst .
Gr. Tontoos
_________________
Ik ben een persoon die beslist niet achter de geraniums wil zitten.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Berichten van afgelopen:   
Plaats Reactie    SeniorenNet Forum Index -> Wensen Tijden zijn in EET (Europa)
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
BELANGRIJK:
SeniorenNet heeft GEEN banden met de auteurs van berichten op dit Forum.
SeniorenNet is commercieel, religieus en politiek volledig onafhankelijk.
De mening, inhoud, gevolg, informatie of doel van de berichten vertegenwoordigt enkel deze van de auteur van het bericht en dus niet noodzakelijk deze van SeniorenNet.