Boekweitpannenkoeken

Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten (George Bernard Shaw - 1854)

E.T.
Lid geworden op: 11 nov 2008, 21:15

27 apr 2024, 21:02

Mijn gist pannenkoeken met ½ bloem en ½ boekweitmeel zijn lekker & luchtig ... MAAR die van mijn moeder waren (aan de randjes) krokant!
Iemand een idee?

Hobo
Lid geworden op: 05 mar 2019, 06:40

28 apr 2024, 11:39

INDIEN men op een gasvuur bakt,
kan men altijd de pan op het laatste wat schuin houden... :idea:

E.T.
Lid geworden op: 11 nov 2008, 21:15

28 apr 2024, 11:49

Goed idee :lol:
Maar net als mijn moeder zaliger koken we elektrisch ...

Hobo
Lid geworden op: 05 mar 2019, 06:40

28 apr 2024, 15:34

Ik kijk af en toe naar "Dagelijkse Kost" en
Jeroen Meus gebruikt al eens een kleine brander om iets te flamberen...

Om bv. créme brulée te flamberen.

Is online te koop maar allicht ook in uw woonplaats
als er een winkel is voor keukengerei!?

MyriamC
Lid geworden op: 07 jan 2006, 18:13
Locatie: Noorderkempen

04 mei 2024, 16:20

Ik maak mijn boekweitpannenkoeken met alleen boekweitmeel en water ipv melk. Zoals in Bretagne dus.
https://cuisine.journaldesfemmes.fr/rec ... e-sarrasin

E.T.
Lid geworden op: 11 nov 2008, 21:15

05 mei 2024, 11:08

@MyriamC 😋 ga het zeker eens proberen.

Zo zonder gist valt dat niet zwaar op de maag?

MyriamC
Lid geworden op: 07 jan 2006, 18:13
Locatie: Noorderkempen

05 mei 2024, 12:23

E.T. schreef:
05 mei 2024, 11:08
@MyriamC 😋 ga het zeker eens proberen.

Zo zonder gist valt dat niet zwaar op de maag?
Dat is natuurlijk wel zwaarder dan een fijn flensje, maar wij eten dat als lunchgerecht. Belegd met hesp, emmental of gruyère en een spiegelei. Amai, ik krijg al honger!