Waar vandaan: Wonen & Zorg > Veilig (t)huis

Veilig (t)huis

Verkeersveiligheid klinkt ons allen zeer vertrouwd in de oren. Dit is maar goed ook want per jaar sterven er ongeveer 1800 mensen in het verkeer. Maar wist u dat er in ons eigen huis even veel of zelfs meer dodelijke ongevallen gebeuren?
Jaarlijks ongeveer 2000 dodelijke ongevallen in de privésfeer! En dat ten opzichte van 250 doden in de omgeving van de arbeid.
Zowel aan veiliger verkeer als aan veiligere werkplaatsen wordt gewerkt... Er worden reglementen en wetten gemaakt...
Maar bij ons thuis...? Het woord zegt het immers zelf: privé betekent: "bemoei je er niet mee, dit is mijn domein..." Ondertussen beseffen we niet dat we onszelf en onze gezinsleden in gevaar kunnen brengen door dat gevoel van onbekommerde veiligheid .
Veiligheid thuis. Je staat er eigenlijk pas bij stil als er wat voorvalt. Te laat dus.

Via dit onderdeel op Seniorennet begeleiden wij u door de verschillende kamers van een huis, waar u geconfronteerd wordt met mogelijke risico's.
Wij gaan er van uit dat veel ongevallen vermeden kunnen worden, omdat zij immers het gevolg zijn van onvoorzichtigheid, onwetendheid en zorgeloosheid .
Wij pleiten voor een meer bewuste levenswijze dankzij een stukje concrete veiligheidsopvoeding. Hierbij hebben wij aandacht voor zowel zwakke plekken in ons huis, als voor concrete gedragingen van mensen in dat huis. Met andere woorden: wij willen iedereen wat huishoudelijke ellende besparen ... Vaak met eenvoudige ideeën, met gemakkelijke toepassingen... Opdat het ook daar veilig zou zijn waar we ons echt thuisvoelen...THUIS.

Maak uw keuze uit de verschillende plaatsen in huis:

  1. De hal
  2. Het trappenhuis
  3. De keuken
  4. De eetkamer
  5. De woonkamer
  6. De slaapkamer
  7. De badkamer
  8. De berging en de garage
  9. De tuin
  10. Als het dan toch gebeurt, wat dan?

 


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Heeft u een bijstandsverzekering?