Waar vandaan: Wonen & Zorg > Trapliften

Trapliften

Merkt u dat het traplopen moeizamer gaat dan voorheen, maar wilt u graag thuis blijven wonen? Dan kan een traplift een oplossing bieden. Met een traplift gaat u verantwoord en veilig de trap op en af. Graag bespreken wij met u de mogelijkheden, kosten en vergoedingen van een traplift.

Wat zijn de mogelijkheden?

Er bestaan verschillende soorten trapliften. Bij aanschaf wordt iedere trapsituatie nauw in kaart gebracht. Van daaruit wordt gekeken welke traplift het meest geschikt is voor de trap. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in een rechte trap en een trap met bochten. Daarnaast speelt de breedte van de trap ook een rol. Bij plaatsing heeft u twee mogelijkheden. Een traplift aan de binnen- (spilzijde) of buitenbocht (muurzijde). Waar de traplift geplaatst wordt, hangt af van de trapsituatie, het budget en de wensen.

De binnenbocht is erg populair, doordat de trapleuning blijft zitten en de brede kant vrij blijft om te lopen. Dit maakt de trap voor overige trapgebruikers veiliger te gebruiken dan een traplift aan de muurzijde. De buitenbocht is vaak de goedkopere oplossing en heeft bij veel leveranciers een hoger draagvermogen. Belangrijk om te weten is dat een traplift maatwerk is. Een offerte op afstand is hierdoor bijna onmogelijk. Voordat de leverancier een voorstel kan doen, moet de traplift eerst ingemeten worden door een adviseur. Bij de meeste bedrijven kan dit door een gratis thuisadvies.

Wat kost een traplift?

Om u een indicatie te geven van de traplift prijzen hieronder een overzicht:

  • Een rechte traplift vanaf ongeveer 3000 euro
  • Een traplift met een enkele bocht vanaf ongeveer 6000 euro
  • Een traplift met een dubbele bocht vanaf ongeveer 7000 euro

Bij het huren van een traplift betaalt u eenmalig een bedrag voor de fabricering van de rail (maatwerk) en de installatie van de traplift. Daarnaast betaalt u iedere maand een vaste huurprijs. Bij de meeste fabrikanten en/of leveranciers is onderhoud en garantie bij de prijs inbegrepen. Als u voor een langere tijd een traplift nodig heeft, kan een traplift kopen voordeliger zijn. Hierbij betaalt u namelijk alleen het aankoopbedrag. Onderhoud en garantie verschilt per leverancier, maar is doorgaans niet bij de prijs inbegrepen.

Traplift vergoedingen

Er bestaan verschillende traplift vergoedingen. De eerste vergoeding waar u voor in aanmerking kunt komen, is via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Het ligt aan het beleid dat uw gemeente hanteert, of u de traplift deels vergoed kunt krijgen. Om hierachter te komen, kunt u een aanvraag indienen bij de gemeente. Een andere manier is een vergoeding uit een PGB (persoonsgebonden budget). U heeft een geldbedrag toegewezen gekregen op grond van de PGB regeling. Met dat bedrag kunt u zelfstandig een traplift aanschaffen. Een derde optie is contact opnemen met de ouderenhulporganisatie ANBO. Dit is een belangenorganisatie voor ouderen.

Tijd voor een traplift?

Begint de trap een obstakel te worden? Wacht dan niet langer met het informeren naar de mogelijkheden van een traplift. Voorkom ongelukken en verzeker uw eigen veiligheid. Voor een veilige en betaalbare traplift kiest u voor Otolift trapliften, de marktleider in Nederland. Otolift trapliften werkt samen met grote gemeenten zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Het trapliftbedrijf heeft inmiddels meer dan 110.000 trapliften geplaatst in Nederland.


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Heeft u een bijstandsverzekering?