Waar vandaan: Weetjes > Nutteloze informatie - wist je dat... weetjes

Nutteloze informatie - Dagelijks 2 nieuwe weetjes

Weetje

De radio werd bedacht door Richard Threlfall in 1890. In 1896 vroeg Marconi hiervoor een patent aan. In 1921 kwam de radio pas echt van de grond.

Weetje

Het meeste onweer heb je in de "Onweer Alley" in Florida (USA) met zo'n 90 dagen per jaar. Tweede keuze zijn de berken in New Mexico met 50 dagen per jaar.

Kent u zelf een weetje? Laat het ons dan weten op nuttelozeinfo@seniorennet.be.
Opgelet: stuur 2 links mee als 2 onafhankelijke bronnen die we kunnen checken.

Ontdek onze nieuwe rubriek Grappig of Schattig

Vorige 5 dagen

Vrijdag 24 mei 2019

De radio werd bedacht door Richard Threlfall in 1890. In 1896 vroeg Marconi hiervoor een patent aan. In 1921 kwam de radio pas echt van de grond.

Vrijdag 24 mei 2019

Het meeste onweer heb je in de "Onweer Alley" in Florida (USA) met zo'n 90 dagen per jaar. Tweede keuze zijn de berken in New Mexico met 50 dagen per jaar.

Donderdag 23 mei 2019

Engels wordt gesproken door zo'n 512 miljoen mensen. Spaans door 391 miljoen en Russisch door 280 miljoen. Mandarijn Chinees is echter de top: meer dan 1 miljard.

Donderdag 23 mei 2019

In 1977 was er een dertienjarig kind waar er een tand groeide uit zijn linkervoet.

Woensdag 22 mei 2019

In de nasleep van de oliecrisis van 1973 voerde Frankrijk de zomertijd in 1976 in om energie te sparen. De Britse eilanden kenden de zomertijd al van daarvoor en de Benelux volgde in 1977.

Woensdag 22 mei 2019

De manier waarop mensen anderen een hand geven zegt veel over hun persoonlijkheid. Mensen met een stevige handdruk zijn waarschijnlijk extraverter en expressiever dan anderen, en waarschijnlijk minder verlegen en neurotisch dan anderen.

Dinsdag 21 mei 2019

Mensen die op verzoek een potlood tussen hun tanden houden vinden tekenfilms leuker dan mensen die op verzoek een potlood tussen hun lippen houden. De reden is dat mensen die een potlood tussen hun tanden houden een gezichtsuitdrukking krijgen die dicht bij een glimlach komt, terwijl mensen die een potlood tussen de lippen houden een uitdrukking krijgen die op een frons lijkt. De gezichtsspieren geven temperatuurinformatie door aan de hersenen, die vervolgens onze emoties beïnvloeden.

Dinsdag 21 mei 2019

Psychologen hebben duiven geleerd onderscheid te maken tussen schilderijen van Monet en die van Picasso, en tussen muziekstukken van Bach en die van Stravinsky. Gedurende vele pogingen krijgen de vogels beloningen voor de juiste antwoorden en leren ze gaandeweg aanwijzingen in de kunst en de muziek te ontdekken die hen in staat stellen de stijl van het ene genie van die van het andere te onderscheiden.

Maandag 20 mei 2019

Mensen met een extreme vorm van ‘anterogrande amnesie’, een geheugenstoornis die wordt gekenmerkt door het onvermogen om bewust nieuwe informatie te onthouden, kunnen telkens opnieuw (zelfs gedurende vele jaren) enorm geschokt worden als ze horen over de dood van hetzelfde familielid, en dezelfde tijdschriften tientallen malen herlezen alsof ze het voor het eerst doen.

Maandag 20 mei 2019

Patiënten die een beroerte hebben gehad in de linkervoorhoofdshersenen, die leidt tot ernstig verlies van taal, zijn beter in het doorzien van leugens dan mensen zonder hersenbeschadiging. Dat komt waarschijnlijk omdat mensen die hun spraakvermogen kwijt zijn compenserende non-verbale vaardigheden ontwikkelen waarmee ze bedrog in anderen beter doorzien.

 

Kent u zelf een nieuw weetje? Laat het ons dan weten. Opgelet: stuur 2 links mee als 2 onafhankelijke bronnen die we kunnen checken. Weetjes die niet kunnen worden gecheckt, worden niet geplaatst.
De weetjes op deze pagina worden zo goed mogelijk gecheckt. We zijn niet verantwoordelijk indien er informatie foutief zou zijn. Kan u echter via 2 onafhankelijke bronnen bewijzen dat een weetje foutief is, gelieve ons dit dan te e-mailen met de informatie, dan zal het weetje worden verwijderd.


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Heeft u een bijstandsverzekering?