Waar vandaan: Weer > België

Weer België

3 Bft

Bron: KMI

KMI

Samengevat weerbericht

Vannacht droog met brede opklaringen en minima van 0 tot 5 graden.

Morgen, vrijdag, mogelijk eerst ochtendgrijs, nadien zonnig met temperaturen tot rond 13 graden.

Zaterdag zonnig met een onaangename noordoostenwind, zondag wat meer bewolking. Maxima nog altijd rond 13 graden.

Volgende week droog, zonnig en geleidelijk warmer.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen vrijdag

Vannacht blijft het droog met aanvankelijk brede opklaringen en hoge sluierbewolking. In het tweede deel van de nacht vormen zich in de noordelijke landshelft en in de Ardennen lokaal laaghangende bewolking en nevel. De minima liggen tussen 0 en 5 graden. De wind is meestal zwak tot matig uit het oosten tot noordoosten.

Vrijdag blijft het droog en krijgen we, na het verdwijnen van het eventuele ochtendgrijs, overal een zonnige dag met 's namiddags enkele stapelwolken of wat hoge wolkensluiers. We halen maxima tussen 10 graden in de Ardennen en 14 graden in de Kempen en in Belgisch Lotharingen. De wind is zwak tot meestal matig uit oostelijke richtingen.

Vrijdagnacht is het vrijwel helder, op enkele hoge wolkensluiers na. De temperaturen dalen tot 0 graden in de Ardennen, tot 2 of 3 graden in het centrum en tot 4 graden aan zee. Er staat een matige wind uit het oostnoordoosten.

Algemene luchtgesteldheid

Een afgesnoerd lagedrukgebied met koude bovenluchten bevindt zich momenteel boven de Golf van Biskaje en trekt vannacht en vrijdag geleidelijk naar het westelijke Middellandse Zeegebied. Ten noorden van dit systeem bouwt zich een hogedrukgebied op met kern boven de Noordzee. Neerslaggebieden blijven hierdoor ten zuiden van ons boven Frankrijk. De met de oostelijke tot noordoostelijke stroming aangevoerde lucht is vannacht vrij zacht. Vrijdag voert een aantrekkende noordoostelijke stroming iets minder zachte maar droge polaire continentale lucht aan over ons land.


update van donderdag 22:01

E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Zou jij ooit cosmetische ingrepen laten doen zoals botox, een facelift?