Waar vandaan: Weer > België

Weer België

3-4 Bft

-2°

-1°

Bron: KMI

KMI

Samengevat weerbericht

Vannacht verschijnen er wolkenvelden vanaf het noordoosten. Minima van -4 tot +2 graden.

In het begin van de week is er vaak veel bewolking en kunnen er soms wat lichte buitjes vallen, met vooral in de Ardennen kans op een beetje sneeuw. De maxima liggen tussen 0 en 7 graden, bij een schrale wind uit het oosten tot het noordoosten.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen maandag

Vannacht is het eerst nog helder tot lichtbewolkt. Later vannacht verschijnen er wolken vanaf het noordoosten, maar blijft het overwegend droog. Langs de Franse en in het uiterste zuiden blijven er opklaringen voorkomen tot het einde van de nacht. De minima liggen tussen -4 graden in de Hoge Venen en +2 graden in het centrum. In de loop van de nacht wordt het enkele graden zachter over het noorden van het land. De noordoostenwind waait meestal matig.


Maandagochtend is het meestal zwaarbewolkt met kans op een lokale bui, die op de Ardense hoogten een winters karakter aanneemt. In de loop van de namiddag verschijnen er wat meer opklaringen, maar blijft de kans op een bui bestaan. De maxima schommelen tussen 0 of +1 graad in de Hoge Venen en 7 graden in Vlaanderen. Er waait nog steeds een koude, matige tot vrij krachtige noordoostenwind met rukwinden tot 55 km/u.


Maandagnacht is het vaak bewolkt. Er is nog kans op wat lichte en eventueel winterse neerslag. De minima liggen tussen -3 graden in de Hoge Venen en +1 of +2 graden in het westen van het land. De noordoostenwind waait matig tot soms vrij krachtig.

Algemene luchtgesteldheid

Een hogedrukgebied boven ScandinaviŽ voert droge, stabiele en vrij koude continentale lucht uit het oosten tot het noordoosten aan naar onze regio. Vannacht bereikt een licht onstabiele luchtmassa, afkomstig van Noord-Europa, ons land vanaf het noordoosten. Deze lucht zal ons weer gaan bepalen in het begin van de week.


update van zondag 22:01

E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: