Waar vandaan: Weer > België

Weer België

25°

28°

2-4 Bft

30°

27°

29°

Bron: KMI

KMI

Samengevat weerbericht

Deze namiddag warm en zonnig, maar vanuit het westen meer wolken. Maxima tussen 25 en 30 graden bij een zuidoostelijke tot later westelijke matige wind.

Morgen vrij warm en mooi weer met afwisselend zon en wolkenvelden.

Op het eind van de week en gedurende het weekend onstabieler weer met kans op enkele buien, soms ook met onweer, maar wel nog vrij warm.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag krijgen we warm en vaak zonnig weer. Vanuit het westen komt er geleidelijk minder warme en vochtigere lucht binnen. Hierdoor neemt de bewolking toe en kan er her en der een klein buitje vallen. In het centrum en oosten van het land verschuilt de zon zich soms achter hoge wolkensluiers. De temperaturen stijgen tot 25 graden in de Ardennen en aan zee en 30 graden in de Kempen. De wind is zwak uit het zuidoosten. Later draait ze naar het zuidwesten tot westen en wordt daarbij matig en aan zee vrij krachtig met windstoten tot 50 km/u.

Het afgezwakt koufront met daarmee gepaard gaande bewolking trekt verder westwaarts en ligt in de avond boven het centrum van het land. In de eerste deel van de nacht bereikt ze het oosten. Een plaatselijke bui blijft nog steeds mogelijk. 's Nachts is het droog en gedeeltelijk bewolkt. De temperaturen dalen naar waarden tussen 10 en 12 graden in de Ardennen en 13 en 15 graden in andere streken. De wind is daarbij zwak tot matig uit west tot zuidwest.

Algemene luchtgesteldheid

Zuidelijke tot zuidoostelijke aanvoer van warme lucht bepaalt ons weer. Deze stroming komt tot stand door een hogedrukgebied van IJsland tot Polen en een lagedrukgebied boven het westen van Ierland die reikt tot het zuiden van Frankrijk. Een verzwakt koufront trekt in de loop van de namiddag over ons land. Daarna komen we in minder zachte zeelucht terecht, die wel gunstig be´nvloed wordt door een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren.


update van vandaag 12:01

E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Ken je iemand persoonlijk die doof of slechthorend is?