Waar vandaan: Weer > België

Weer België

18°

17°

3-2 Bft

16°

13°

14°

Bron: KMI

KMI

Samengevat weerbericht

Vannacht stilaan zwaarbewolkt vanaf het westen met kans op motregen. Minima van 12 tot 18 graden.

Morgen eerst zwaarbewolkt en grijs met af en toe licht regen of motregen. In de namiddag meer opklaringen en enkele plaatselijke buitjes. Maxima tot 24 graden.

Van dinsdag en woensdag zonnige perioden en wolkenvelden met vooral op dinsdag slechts af en toe een plaatselijk buitje. Enkele graden warmer.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen maandag

Vannacht wordt het vanaf de kust geleidelijk overal zwaarbewolkt en kan er nu en dan wat motregen vallen. In het centrum en vooral het oosten van het land zijn er nog lange tijd brede opklaringen. In de Ardennen wordt het nevelig en ontstaat er plaatselijk mist. De minima liggen tussen 12 en 18 graden bij een zwakke tot matige wind uit west tot zuidwest, ruimend naar west in het binnenland en naar noord tot noordwest aan zee.Maandag is het zwaarbewolkt en grijs met af en toe lichte regen of motregen. Na de middag wordt het eerder wisselend bewolkt met opklaringen maar ook kans op enkele plaatselijke buitjes. De maxima liggen tussen 19 en 24 graden. De wind waait eerst matig uit westelijke richtingen in het binnenland en uit noord tot noordwest aan zee. In de loop van de dag ruimt de wind overal naar noordwest en zwakt hij geleidelijk in kracht af.Maandagavond en tijdens de nacht van maandag op dinsdag blijft de bewolking overheersen en kan er nog hier en daar wat regen of een bui vallen. Op vele plaatsen wordt het nevelig, in opklaringen kan er zich ook mist vormen. Minima van 13 tot 17 graden bij een zwakke wind uit veranderlijke richtingen.

Algemene luchtgesteldheid

Een uitloper van het Azorenhoog strekt zich uit in de richting van Centraal-Europa. Langs de noordelijke flank van dat gebied wordt in de loop van de nacht zeer vochtige oceaanlucht over onze streken aangevoerd die maandag overdag licht onstabiel wordt.


update van zondag 22:01

E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: