Waar vandaan: Weer > België

Weer België

3-4 Bft

-2°

-1°

Bron: KMI

KMI

Samengevat weerbericht

Vanavond en vannacht schuift de sneeuwzone geleidelijk van het westen over het centrum naar het zuiden en de Ardennen. In het westen wordt het tijdelijk wat droger en zachter maar later ontstaan er buien met regen, smeltende sneeuw en later vannacht ook sneeuw.
Minima van +3 aan zee tot -3 in de Ardennen.

Morgen vallen er eerst nog buien van smeltende sneeuw aan zee en sneeuwbuien in het binnenland. Later op de dag wordt het droger. Het wordt minder koud, temperaturen van -1 tot +5 graden.

Woensdag en donderdag valt er regen en tijdelijk ook wat winterse neerslag, vooral in de Ardennen. Het wordt wat nog iets zachter.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen dinsdag

Vannacht valt nog sneeuw in het centrum en het oosten van het land. We verwachten daar een laagje van een drietal cm.
Vanaf de Noordzee verschijnen er wat opklaringen, maar tegelijkertijd kunnen er buien binnendrijven. Eerst vallen die waarschijnlijk als smeltende sneeuw, maar in de loop van de nacht zijn landinwaarts ook sneeuwbuien mogelijk. Vooral aan zee is ook een donderklap mogelijk.
De minima liggen rond -3 graden in de Hoge Venen, rond 0 graden in het centrum van het land en rond +3 graden aan zee.

Het blijft dus opletten voor gladheid door enerzijds verse sneeuw in het centrum en het oosten en anderzijds bevriezing van natte weggedeelten in zowat het hele land.

De wind wordt overal geleidelijk matig uit het westen.

Morgen is het eerst overwegend bewolkt met buien van smeltende sneeuw aan zee en sneeuwbuien in het binnenland. Vooral in het westen kan daarbij een donderklap te horen zijn. Vanaf de kust wordt het droog met geleidelijk wat bredere opklaringen.
De maxima liggen tussen -1 en +2 graden ten zuiden van Samber en Maas, rond +5 graden aan zee en rond +3 graden elders.
De wind waait matig uit het westen, krimpend naar het zuidwesten. Aan zee waait de wind eerst nog soms vrij krachtig uit noordwest.

Dinsdagavond is het droog met brede opklaringen. In de loop van de nacht neemt de bewolking toe en tegen de ochtend valt er aan zee lichte regen en wat meer landinwaarts smeltende sneeuw. In het centrum en het oosten is het dan nog droog.
De minima worden bij het begin van de nacht bereikt. Ze liggen tussen -3 graden in Hoog-BelgiŽ en +1 graad aan zee.
De matige zuidwestenwind krimpt naar het zuiden en neemt toe naar matig tot vrij krachtig.

Algemene luchtgesteldheid

De depressie met aan zijn westelijke en stilaan ook zuidelijke flank koude lucht en sneeuw, begeeft zich vanavond en vannacht geleidelijk naar Duitsland. In het centrum en het oosten van het land kan het gaan sneeuwen.
Boven het relatief warme Noordzeewater wordt de koude luchtsoort onstabiel. Er ontstaan buien die vervolgens van noordwest naar zuidoost over het land trekken. Dit zijn eerst vooral buien van regen en smeltende sneeuw, maar op het einde van de nacht en morgenochtend zijn ook sneeuwbuien mogelijk.


update van maandag 22:01

E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Ken je iemand persoonlijk die doof of slechthorend is?