Waar vandaan: Weer > België

Weer België

12°

13°

2-3 Bft

11°

10°

Bron: KMI

KMI

Samengevat weerbericht

Deze avond zijn er brede opklaringen. In het westen is er meer bewolking en aan zee kunnen er zelfs enkele druppels vallen.
Deze nacht is het eerst licht tot gedeeltelijk bewolkt, later licht bewolkt tot helder. Minima van 6 tot 13 graden.

Morgenochtend is het droog en zonnig. Daarna neemt de bewolking toe vanaf het westen en volgt er wat gedruppel in de late namiddag en avond. Maxima van 17 tot 22 graden.

Vrijdag en tijdens het weekend wordt het wisselvallig en gevoelig minder warm met temperaturen rond 15 graden. De wind wakkert aan.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen donderdag

Deze avond verwachten we op de meeste plaatsen hoge wolkensluiers. In het westen is er nog tijdelijk kans op wat sporadisch gedruppel.
's Nachts wordt het overwegend lichtbewolkt tot helder en kan er hier en daar opnieuw wat nevel of een mistbank ontstaan. Minima van 6 graden in de Hoge Venen tot 13 graden in de steden bij een zwakke tot matige zuidoostenwind.


Morgen begint de dag droog en vrij zonnig ondanks de aanwezigheid van sluierwolken. Die hoge wolken worden stilaan dichter en vanuit het westen volgen er later ook middelhoge wolken. In het westen van het land is na de middag wat gedruppel of een buitje niet uitgesloten. Het blijft erg zacht met maxima van 17 graden in de Hoge Venen tot 21 of plaatselijk 22 graden in Laag-België. De wind waait meestal matig uit zuidoost ruimend naar zuid.


's Avonds en tijdens het eerste deel van de nacht wordt het stilaan zwaarbewolkt met kans op buitjes ten noorden van Samber-en-Maas. Later trekt een meer actieve regenzone van west naar oost over het land. Daarbij wakkert de zuid- tot zuidwestenwind aan naar matig tot vrij krachtig en kunnen de rukwinden oplopen tot 55 of 60 km/h. Onder de wolken blijft het zacht met minima van 11 tot 15 graden.

Algemene luchtgesteldheid

Ons land bevindt zich op de rand van een hogedrukgebied dat zich uitstrekt van Zuidoost-Europa tot de Noorse Zee. Een langgerekte storing slingert van Noordwest-Rusland tot Zuid-Spanje. Aan de voorzijde van die golvende storing zorgt een zuidelijke stroming voor zachte temperaturen in onze streken maar verwachten we ook af en toe meer bewolking waaruit deze avond en nacht in het westen van het land zelfs wat gedruppel kan vallen.
Het hogedrukgebied trekt zich geleidelijk terug naar het oosten en pas tijdens de nacht van donderdag op vrijdag trekt een eerste storing van west naar oost over het land.


update van vandaag 17:01

E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Ken je iemand persoonlijk die doof of slechthorend is?