Waar vandaan: Weer > België

Weer België

17°

16°

3-2 Bft

17°

15°

16°

Bron: KMI

KMI

Samengevat weerbericht

Vanavond eerst nog zwaarbewolkt met buien en lokaal mogelijk een onweder. Later vannacht verkleint de buienkans tijdelijk en wordt het overwegend droog. Minima van 14 tot 17 graden.

Morgen opnieuw buien met mogelijk onweer, vooral over het oosten van het land. Elders overwegend droog bij temperaturen rond 22 graden in het centrum.

Ook de rest van de week is het vaak wisselvallig met buien. Maxima rond 21 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen woensdag

Vannacht trekken onweersbuien van over Frankrijk over ons land en verplaatsen zich richting Nederland. In het tweede deel van de nacht neemt de kans op buien af vanaf het zuiden. Nieuwe buien, eventueel met onweer bereiken de Ardennen op het einde van de nacht. De temperaturen dalen tot 14 15 graden in de Ardennen en tot 16 17 graden elders. De wind is overwegend matig en ruimt van zuidoost naar zuidzuidwest.Woensdag begint grijs met in het oosten van het land buien en mogelijk onweer. In de loop van de dag wordt het op de meeste plaatsen droog en neemt de kans op enkele opklaringen toe. We verwachten maxima tussen 17 graden in Hoog-Belgi, 20 graden aan de kust en tot 23 graden in de Kempen. De wind waait meestal matig uit zuidwest tot westzuidwest.De nacht van woensdag op donderdag kondigt zich aan als een rustige en overwegend droge nacht. Het blijft wisselend tot zwaarbewolkt, met in het tweede deel van de nacht mogelijk wat lichte regen in het westen van het land. De minima liggen tussen 11 en 17 graden bij een zwakke tot matige wind uit zuidzuidwest, aan de kust eerder uit west.

Algemene luchtgesteldheid

Een kleine kern van lage druk boven Noord-Frankrijk maakt deel uit van een complexe depressie met kern boven Ierland en voert vandaag zachte, onstabiele lucht over ons land.

In de loop van de nacht en morgen verplaatst deze lagedrukkern zich via het Kanaal richting de Noordzee.


update van dinsdag 22:01

E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Ken je iemand persoonlijk die doof of slechthorend is?