Waar vandaan: Vrije tijd > Spelletjes > Reversi

Reversi

Doel
Reversi is, net als het bordspel Othello, een strategisch spel waarbij de score snel kan veranderen en u goed vooruit moet denken.

Reversi wordt (vergelijkbaar met schaken en dammen) met witte en zwarte stenen op een bord met 64 velden gespeeld. Uw doel is om meer stenen van uw kleur (zwart) dan van de kleur van uw tegenstander (de computer, wit dus) op het bord te krijgen.

Dit is niet makkelijk, omdat uw kansen zich net als de stenen vaak kunnen keren.

Het spel is afgelopen als geen van beide meer een geldige zet kan doen. Meestal is het bord helemaal vol als het spel is afgelopen. Wie aan het einde van het spel de meeste stenen heeft, is de winnaar.

Hoe spelen?

  • Aan het begin van elk spelletje reversi zijn er al vier stenen op het bord geplaatst: twee zwarte en twee witte stenen. Jij bent zwart, en zwart mag altijd beginnen.
  • U verandert de kleur van stenen door stenen die op één lijn liggen te omsluiten, zodat de stenen worden omgedraaid en uw kleur krijgen. Als u bijvoorbeeld met zwart speelt en een lijn witte stenen met een zwarte steen aan een van de uiteinden ziet, kunt u aan het andere uiteinde van de lijn een zwarte steen plaatsen. Alle witte stenen op deze lijn worden dan omgedraaid en veranderen zo in zwart!
  • Alle rechte lijnen zijn geldig: horizontaal, verticaal en diagonaal.
  • Zetten zijn alleen geldig als u hiermee stenen van uw tegenstander kunt omsluiten en omdraaien. Bij elke beurt moet u ten minste één steen van de computer omdraaien.
  • Als u geen geldige zet kunt doen, gaat uw beurt voorbij. De computer neemt dan automatisch nog een beurt. Ook omgekeerd kan, als de computer geen geldige zet meer kan doen, krijg jij automatisch nog een zet.
E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: