Waar vandaan: Vrije tijd > Spelletjes > Auto

Auto

Je bent tester van een nieuw soort van auto. Of dit eentje is voor op aarde, of je tester bent voor NASA voor een toestel dat in de grotten van Mars kan gaan rijden, mag je zelf beslissen. Omdat het auto'tje nog in testfase is krijg je het enkel in digitale vorm voorgeschoteld en moet je hiermee oefenen. De bedoeling is dat je het hele traject doorloopt, tot de plaats waar "goal" (doel) staat.
Je hebt echter een heel aantal mogelijkheden om je te helpen. Doordat er diepe plassen zijn, gangen en andere obstakels moet je erover geraken. Probeer de eerste keer gewoon je doel te geraken. Probeer de volgende keren het steeds zo snel en efficiënt mogelijk te doen, met zo weinig mogelijk hulpmiddelen.

Om te beginnen moet je een tijdje wachten totdat je alles ziet in de testomgeving. Het auto'tje zijn de twee cirkels die verbonden zijn met een rode lijn. Om het auto'tje te controleren kan je volgende dingen gebruiken:

Pijltje rechts: naar rechts rijden
Pijltje links: naar links rijden
Pijltje omhoog: omhoog gaan (in water)
Pijltje omlaag: zakken (in water)
letter d: touw schieten. Druk opnieuw op d om touw te lossen.
letter s: kanon (zwart streepje tussen de twee wielen) om touw weg te schieten naar links draaien
letter f: kanon naar rechts draaien
e: touw verkorten (dus optrekken)
c: touw verlengen (naar beneden laten)
1: touw 1 bedienen
2: touw 2 bedienen

Met de hulpmiddelen van het touw kan je vrijwel alles bereiken, zeker als je 2 touwen gebruikt. Een opmerking is dat je de 1 en 2 moet nemen van je gewone lettertoetsenbord, dus de cijfers die boven de letters op het toetsenbord staan. Gebruik niet het numerieke klaviertje dat rechts naast de letters staat (dit werkt bij dit programma niet).

Zo, veel succes!

E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: