Waar vandaan: Vrije tijd > Chatbox > Handleiding chatten

Handleiding chatten - Chatbox Type 1

Hieronder vind je de uitleg hoe je moet chatten, te beginnen vanaf het begin. We leggen stap voor stap uit hoe het moet, samen met een aantal figuren ter verduidelijking. Chatten is helemaal niet moeilijk, je moet alleen maar eventjes weten hoe het moet.

We starten met het klikken op de juiste chatbox.

Er zijn 6 verschillende knoppen waarop je kan klikken.

Klik altijd eerst standaard op Chat 1 om binnen te gaan. Indien het daar té druk is, verlaat je dan de chat en ga je verder op Chat 2.

De 3 mogelijkheden: klein, normaal en groot is de grootte van het chatvenster dat je zal krijgen. Dit is afhankelijk voor iedere computer door dat dit afhangt van uw scherm.
Kies de eerste keer voor de kleinste, volgende keren kan je steeds groter proberen totdat je hele scherm gevuld is met de chatbox en je dus het aangenaamste kan chatten.

Eenmaal dus een keuze gemaakt, klik je op de toets om de chatbox te openen.

Vervolgens krijgen we een vraag die de computer stelt, hier antwoorden we met JA (Yes). De vraag ziet er ongeveer uit als onderstaande afbeelding:

Vervolgens wachten we even, want nu begint de computer het chatprogramma te downloaden, en te installeren; volautomatisch. Wanneer het klaar is, zien we het chatscherm van een grijs vlak, naar een blauwe kleur veranderen. U krijgt dan iets als hieronder:

Nu typt u uw naam, of schuilnaam, in het midden in het witte tekstvak (zie 1 hieronder), vervolgens klikt u met uw muis op de toets "Klik hier om binnen te gaan" (zie 2 hieronder).

Nu zal u eventjes moeten wachten. De computer gaat een verbinding maken met een speciale chatcomputer, waar de andere chatters ook op verbonden zijn. U zal eventjes iets zien zoals hieronder. De wachttijd hangt af van de drukte op de chatserver, dit kan schommelen van 1 seconde, tot 45 seconden.

En vervolgens komt u op de chatbox. U ziet dit doordat er even allerlei tekst in de chatbox voorbijkomt (een welkomstboodschap, en andere technische informatie die niet belangrijk is).

De chatbox ziet er dan ongeveer uit als hieronder:

Er zijn 3 belangrijke vakken in de chatbox. Het vak waar je de conversaties kan zien, is het grote vak in het midden (zie hieronder 1).
De namen van de andere chatters, inclusief je eigen naam, zie je in het vak rechts (zie hieronder 2).
Om zelf berichtjes in te geven, kan u doen in het tekstvak onderaan de chatbox (zie hieronder 3).

Om zelf een berichtje door te sturen naar de anderen, typ je gewoon je berichtje in. Dit kan bv. "hallo iedereen" zijn, maar evengoed een lange zin.
Vervolgens drukt u op de Enter-toets van uw toetsenbord. Dit is de toets die u gebruikt in een tekstverwerker om naar een nieuwe regel te gaan.
Het is de (meestal grotere) toets rechts van de letters, en schuin boven de pijltjestoetsen.

Nadat u op de Enter toets hebt gedrukt, zal het tekstvak waar uw berichtje stond leeg worden, en zal je je berichtje in het grote tekstvak zien verschijnen, met helemaal vooraan uw naam in de vorm van <uw_schuilnaam>. Hieronder ziet u de chatbox, met het zonet ingetypte uitvergroot.

Uw berichtje zien nu alle andere chatters, en kunnen erop antwoorden. Hun antwoorden, en al de rest wat ze zeggen, kan u volgen in het grote tekstvak.

Om te stoppen met chatten, klikt u met de muis op de toets "Verlaat kanaal" (zie hieronder 1), en sluit u vervolgens de chatbox af door op het kruisje (X) te klikken (zie hieronder 2).

E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Heeft u een bijstandsverzekering?