Waar vandaan: Toerisme > Zonbestemmingen > IsraŽl > Bezienswaardigheden

Zonbestemmingen > IsraŽl > Bezienswaardigheden

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Langs de middellandse zeekust van Israël liggen verschillende goedgeplande vakantieplaatsen, zowel oude als nieuwe. Tevens kan men er heel wat goedbewaarde archeologische sites bezoeken, die jaar in jaar uit veelvuldig bezocht worden door toeristen en Israëlis.

Tel Aviv

Tel Aviv ontstond in 1909 en is nu een bruisende stad van twee miljoen inwoners, een centrum van vermaak, kultuur, en handel. De stad bezit tevens een van de meeste indrukwekkende stranden ter wereld. Tel Aviv ligt aan de kust van de Middellandse Zee. Zowel de bewoners als toeristen kunnen van een prachtige wandeling genieten aan de zich in bochten wentelende drie kilometer lange promenade langs de kustlijn. Langs de kustlijn liggen uitstekende hotels. Er is een totaal aanbod van 6.000 hotelkamers, pensions en jeugdherbergen die ook te vinden zijn aan de Tayelet - een esplanade die van Noord-Tel Aviv tot in het oude Jaffa loopt.

Er zijn verschillende nachtclubs, zowel lokale als internationale. Verschillende belangrijke hotels hebben elegante clubs, piano bars en discos. Reizigers naar Tel Aviv ontdekken er een verscheidenheid aan goede restaurants. De stad is ook zaken- en kultuurcentrum van het land.

Vanaf Dizengoff Street in het noorden tot aan Rothschild Boulevard in het zuiden staat de stad vol met prachtige Bauhaus gebouwen die de architecturale handtekening van de Tel Aviv geworden zijn.  Rothschild Boulevard gaat via Neve Tzedek , een gebied dat nog in volle uitbouw is, naar een van de belangrijkste culturele centra van de stad. Hier bevindt zich het Frederic Mann Auditorium (thuishaven van het Israëlisch Philharmonisch Orkest ), het Helena Rubinstein Kunstmuseum en het Habima Theater van Israël.

Vlakbij ligt Sheinkin Street waar het jonge trendy volkje van Tel Aviv elkaar ontmoet in de cafés en nachtgelegenheden. De kunstwinkels en boetiks hebben een internationaal karakter maar men kan er zeker ook terecht voor typische Israëlisch handwerk. Langs Yirmiyahu liggen de trendy restaurants en pubs, het Klein Tel Aviv district ten noorden an Dizengoff Street en het nieuwe en chique Florentin en Neve Tzedek. Een ander jong gebied in het zuiden van de stad is Nahlat Binyamin , met de koopcentrum voor voetgangers, zijn shops, ambachtelijke kraampjes en cafés. De Carmel openluchtmarkt toont de luxueuze overvloed van de Israëlische producten.

In Tel Aviv bevinden zich de boeiendste musea van Israël. Het Ha'aretz Israel Museum is een veelzijdig instituut dat zich over verschillende gebouwen uitstrekt. Hier leert men alles over de ontwikkeling van de plaatselijke ambachten en handelspraktijken door de eeuwen heen. Het Beth Hatefutsoth , of Museum van de Joodse Diaspora, vertelt het verhaal van de beproevingen, de prestaties en de eenheid van het Joodse volk, dat gedurende 2.500 jaar over de hele wereld verspreid raakte.  In het Tel Aviv Museum voor Kunst kan men het beste uit de Israëlische kunst bewonderen met talloze klassieke, impressionistische, post-impressionistische en moderne schilderijen. Er zijn ongeveer 20.000 tekeningen en etsen aanwezig.  In het Open Museum van Rishon Le-Zion, gehuisvest in een gebouw van 100 jaar oud, wordt een reconstructie getoond van de eerste school ter wereld waar Hebreeuws gesproken werd, alsook een klank- en lichtspel dat de eerste Aliyah uitbeeldt.

Jaffa
Dertig jaar geleden werd deze oude stad herbouwd en gerenoveerd. Langs de kleine straatjes met hun kasseien en hun bochten bereikt men het massieve stenen fort dat zich rond de stad bevindt. Bezoekers kunnen de muur volgen en van hieruit zien hoe het oude en kleurrijke Jaffa nog steeds springlevend is. Er zijn uitstekende visrestaurants en nightclubs. Jaffa is tevens een verzamelplaats van artiesten die hun werk in kunstgalerijen en hoogwaardige ambachtswinkeltjes ten toon stellen.

Galilea

Galilea ligt in Noord-Israël. De streek bevat heel wat plaatsen die belangrijk zijn voor zowel de Joden als de Christenen en kombineert het verleden met een beloftevolle toekomst. Er zijn talloze stranden en mooie landschappen met groene velden en heuvels. Je kan er in de voetstappen van de geschiedenis wandelen, maar het moderne Galilea biedt veel meer : buitenluchtactiviteiten, jeep-tours, paardrijden. De toeristische infrastructuur biedt alles wat men zich wensen kan : luxueuze hotels, campings en lokale pensions.

Nazareth
Nazareth ligt in de heuvels van Neder-Galilea bij de Jezreel Vallei. Men kan zich bij de aanblik van de witte stenen huizen, de bochtige straten en de olijfbomen heel goed voorstellen dat Jezus hier zijn jeugd doorbracht. Onder de Bijbelse bezienswaardigheden bevindt zich eerst en vooral de Basiliek van Maria-Boodschap, een van de meest bewonderde schrijnen van de Christelijke wereld en de grootste kerk in het Midden-Oosten. De kerk staat op de plaats waar de aartsengel Gabriel aan Maria verkondigde dat zij het leven zou schenken aan Jezus. Enkele straten verder ligt de Synagoge Kerk aan het uiteinde van de markt van Nazareth. Volgens de legende stond hier de oude synagoge waar Jezus zou gepredikt hebben als jonge man, en waar hij de profetie van Jesajah dat de Messias kwam, zou gelezen hebben.

Hermon
De Hermon berg torent uit boven de Golan-hoogten.De berg ligt op de grens van verschillende landen, namelijk Israël zelf, Libanon, Syrië en verschillende gedemilitariseerde zones onder de jurisdictie van de Verenigde Naties. Tijdens de winter zijn de hoogste pieken met sneeuw bedekt, waardoor het een populair ski-oord is voor de Israëli's. Het is het enige gebied in Israël dat een bijna Alpijns klimaat heeft en is daarom geliefd bij natuurliefhebbers. Verschillende vogelsoorten, zoals de gehoornde Hermon nachtegaal leven alleen hier.

De Jordaan
Deze bekende bijbelse rivier ontspring in de bron van Banias aan de voet van de Hermon. Over een lengte van 250 km vloeit de rivier naar de Dode Zee. Amerikaanse reizigers kennen de rivier als een Christelijke doopplaats, maar de rivier wordt ook gebruikt voor watersport, zoals kayak. Het Park van de Jordaan is ook een bezoek waard. Op dit moment zijn er opgravingen in de oude stad Bethsaida die in het Nieuwe Testament wordt vermeld.

Het meer van Galilea
Dit meer is ook bekend onder de naam "Meer van Tiberias", een rustig juweeltje dat omgeven wordt door purperen en bruine bergen. In het Hebreeuws heet het meer "Kinneret", omdat het de vorm heeft van een Kinnor, of harp. Het landschap in deze streek is adembenemend mooi. Het meer zelf is het grootste in het land, 20 km lang en 11 km breed. Dichters en occasionele bezoekers vinden het meer het hoogtepunt van hun bezoek aan het noorden van Israël.

Tiberias
Tiberias is een vakantieoord dat eruit ziet alsof het stilletjes gegroeid is terwijl niemand toekeek. Bij valavond komt de hoofdstraat met zijn vele cafés, straatmuzikanten, eethuisjes en muziek helemaal tot leven. Tiberias, een van de vier heilige steden van het jodendom, was tevens de plaats waar men het tweede grootste kuuroord in het Romeinse Rijk vond. Vandaag bevindt er zich een nieuwe badplaats. Vlakbij is er ook een alligatorpark, een 'must' voor kinderen. Vanuit Tiberias kan men heel vlot naar Capernaum reizen, waar Petrus, de discipel van Jezus, woonde. Het bevindt zich op 3,5 km van de plaats waar hij de Bergrede uitsprak. In 1894 trok een Franciscaner orde hier in toen men er pas de overblijfselen van een syngagoge en mozaïeken van een kapel uit de vijfde eeuw had ontdekt.

Cana
Enkele kilometer buiten Nazareth ligt het dorpje Cana, weggestoken in een landschap van granaatappelbomen en olijfbomen. Volgens het Evangelie, heeft de pasgedoopte Jezus hier zijn eerste mirakel verricht door water in wijn te veranderen op een bruiloftsfeest. Twee kleine kerkjes in het dorp herdenken dit mirakel.

Bet She'an
Dit betekent "huis van peis en vrede" en is het Israëlitisch equivalent van het Romeinse Pompeï. Romeinen leefden hier twee eeuwen lang tot de aardbeving van het jaar 747. Een Romeins theater, met zitplaatsen die nog steeds intact zijn, wordt vandaag gebruikt voor culturele voorstellingen. Verdere opgravingen hebben hier een van de meest spectaculaire Romeinse steden blootgelegd

Jeruzalem

Jeruzalem is vol met heilige en historische plaatsen die van belang zijn voor de volgelingen van drie van de grootste wereldreligies. Maar Jeruzalem is meer dan alleen maar een legendarische naam uit de Bijbel. De stad is belangrijk voor de Christenen, de Joden en de Moslims en haar religieuze aura, haar dramatische geschiedenis en exotische cultuur zorgen ervoor dat men hier heel intense reisherinneringen aan kan overhouden.

Binnen de muren van de oude stad bevinden zich enkele van de meest vooraanstaande religieuze plaatsen uit de hele wereld : de Westelijke Muur , de Al-Aksa Moskee , de Rotskoepel en de Kerk van het Heilig Graf . Buiten de stadsmuren liggen enkele andere belangrijke plaatsen zoals de Olijfberg, de tuin van Gethsemane en de Kerk van Alle Volkeren. Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden :

De oude stad :  het oudste gedeelte van Jeruzalem bestaat uit de Joodse wijk, de Moslimwijk, de Christelijke wijk en de Armeense wijk.

De Citadel (Toren van David) : het Museum van de geschiedenis van Jeruzalem. Dit museum biedt een prachtige inleiding tot de geschiedenis van de stad. Het bevindt zich op de plaats waar Herodes de Grote zijn paleis liet bouwen in de eerste eeuw voor Christus.
De Westelijke Muur, of Klaagmuur : de heiligste van alle Joodse plaatsen in de stad. De muur is een overblijfsel van de buitenmuur van het tuin van de tweede tempel. De joden komen hier al eeuwenlang om te bidden en te rouwen. In de nissen van de muur steken duizenden kleine papiertjes waarop de gelovigen hun wensen en hun gebeden geschreven hebben. De tunnels van de Klaagmuur werden in 1967 ontdekt door ingenieurs die waterleidingspijpen wilden installeren en vormen een complex netwerk van kelders en vluchtwegen die parallel met de muur lopen.
De Tempelberg : een ommuurd gebied binnen de stadsmuren. Hier stond de Tempel van Salomo. Boven op de berg staat de Al-Aksa Moskee, de heiligste plaats na Mekka en Medina voor de Moslims. De Rotskoepel, ook bekend als de Moskee van Omar, staat volgens de legende op de plaats waar Abraham zijn zoon Isaak wou offeren en waar Mohammed ten hemel is opgestegen.
De Kerk van het Heilig Graf : gebouwd in de vierde eeuw door de moeder van Keizer Konstantijn, Helena, boven de plaats waar een Romeinse Venustempel stond. Hier vonden de laatste vijf staties van de kruisweg plaats. De kerk, die onderhouden wordt door zes verschillende religies, bevindt zich op de plaats van de kruisiging, de begrafenis en de verrijzenis van Christus.
De Cardo : dit was de belangrijkste verkeersweg van Jeruzalem in de zesde eeuw. Recente opgravingen hebben een straat blootgelegd die toegeschreven wordt aan Hadrianus, die de stad in de tweede eeuw liet herbouwen. De opgravingen hebben ook de overblijfselen van de Israëlische muren, en Byzantijnse en Kruisriddergebouwen opgeleverd. Na de restauratie werd dit alles opengesteld voor het publiek, met winkeltjes en galerijtjes incluis.
De Souk : deze Arabische markt is gevuld met honderden kraampjes die langs de nauwe straatjes en wegjes van de oude stad staan. Die straatjes zijn bijna altijd overvol. Wie wil kopen moet lang en hard afdingen. Op vrijdag zijn de meeste kraampjes gesloten omdat de Moslims dan hun rust- en gebedsdag houden. Christelijke kraampjes zijn op zondag gesloten

De nieuwe stad
De Scopusberg : levert een prachtig panoramisch uitzicht over de stad en de woestijn van Judea in de richting van Jordanië. Sinds de Romeinse tijd biedt deze heuvel een strategische uitkijkpost voor ontelbare legers.
De Olijfberg : Hier worden sinds generaties de Joden begraven omdat de Messias de doden die hier begraven liggen het eerst zal doen verrijzen.  Voor de Christenen is het de plaats waar Jezus ten hemel is opgestegen. Ten oosten van de Olijfberg ligt Bethanië waar Jezus woonde tijdens zijn verblijf in Jeruzalem.
De tuin van Gethsemane : een bescheiden tuin binnen de koer van de Basiliek van de Doodsstrijd, ook bekend als de Kerk van alle Volkeren. Acht olijfbomen zouden oud genoeg zijn om als decor gediend te hebben voor een biddende Jezus.
De Knesset (het Parlement) : In de inkomsthal hangen tapijten van Marc Chagall. Buiten het gebouw staat een gigantische menorah waarop men de belangrijkste gebeurtenissen in de Joodse geschiedenis kan zien.
Het Israel Museum : De permanente tentoonstellingen bieden een schat aan Joodse klederdracht uit de hele wereld, een collectie Hanukkah- en Sabbatlampen, archeologische schatten, "oude" meesters en moderne kunst. In het Schrijn van het Boek bevinden zich de Dode Zee-rollen. In de Jeugdafdeling vindt men een waaier aan evenementen die afgestemd zijn op jongere bezoekers. Rond het museum ligt de Billy Rose tuin met zijn beeldhouwwerken en vlakbij ligt het Museum van het Bijbelse Land.

De Herzlberg : hier ligt Theodor Herzl (1860-1904) begraven. Deze journalist en visionair was de inspiratiebron voor de Zionistische Beweging en organiseerde het eerste Zionistische Congres in Basel, Zwitserland in 1897. Hier werden ook de voormalige eerste ministers Golda Meir en Yitzhak Rabin begraven.
Yad Vashem : hier vindt men onder andere een monument voor de slachtoffers van de Holocaust en een herdenkingsmonument voor de martelaren en de helden van de Holocaust, de centrale archieven van de Holocaust en het Joodse Verzet, de laan van de rechtschapen Niet-Joden en de vallei van de Vernietigde Gemeenschappen.
Bethlehem : enkele kilometers ten zuiden van Jeruzalem, weggestoken in de heuvels van Judea, ligt de stad waar Jezus werd geboren. Hier werd ook Koning David geboren. "Bethlehem" betekent : het huis van het brood. De stad wordt sinds 1995 bestuurd door de Palestijnse Overheid.

De Middellandse Zeekust

Ashdod
Ashdod was een van de "vijf grote filistijnse steden" uit de Bijbel. De moderne stad werd gebouwd in 1957 op woestijnzand. Ashdod maakt deel uit van Israël's plannen om het toerisme in het land uit te bouwen, hoewel er op dit moment nog niet zoveel hotels zijn. Als men de stad op woensdag bezoekt, moet men zeker de vlooienmarkt op het Lido strand bezoeken. Heel wat cruise-schepen doen de haven van Ashdod aan om van hieruit een bezoek aan Israël te organiseren.

Ashkelon
Dit was de stad van Samson en Dalilah, ook een van de vijf filistijnse steden. Binnen het oude landschap en het nationale park kan men heel wat oudheidkundige overblijfselen van de stad bewonderen : de ruïnes van de zuilengalerij van Herodes, oude synagogen en een Romeins amfitheater. De stad beschikt over gouden stranden en biedt een waaier aan sport- en vermaakmogelijkheden.

Caesarea
Een van Israël's oudste en meest romantische plaatsen. De stad en de haven werden op monumentale wijze gebouwd door Herodes de Grote, Koning van Judea van 37 to 4 voor Christus. Slechts 1 tiende van de stad werd opnieuw opgegraven. Veel is intact gebleven, zoals het amfitheater en de bogen van het aquaduct. Twee torens, met erbovenop zes kollosale standbeelden, die ooit de toegang tot de stad aangaven, zijn 2.000 jaar lang onder water gebleven. Duikers en snorkelaars kunnen nu de gezonken Romeinse haven bezoeken.

Nahariya
Door Nahariya, een van de mooiste plaatsen in Israël, stroomt de Ga'aton, een bergrivier. Paardenkoetsen en fietsers delen er de straten. De hoofdstraat is begroeid met eucalyptusbomen en voorzien van heel wat cafés. Deze straat leidt naar Galei-Galil, het zandstrand van de stad. Van boven op het stadhuis heeft men een prachtig uitzicht op west-Galilea.

Akko
Een oude, dramatische en boeiende Israëlische stad. De smalle straatjes vormen er een echt labyrinth. Vanop de stadsmuren heeft men een spectaculair zicht op de Karmelberg, Haifa, Galilea en de oude stad. Volgens de legende heeft een bouwvergissing in 1950 geleid tot een uiterst belangrijke archeologische ontdekking, een reusachtige en prachtige overdekte halle die door de kruisvaarders werd gebouwd. Drie massieve pijlers ondersteunen er een kruisboogvormige zoldering. De ruimte wordt nu gebruikt voor concerten en toneelvoorstellingen. Het Citadelmuseum van het Heldendom, gebouwd boven op de funderingen van de hal, herdenkt de Joodse vrijheidstrijders die gevangen genomen werden door de Britten. De El Jazzar Moskee, gebouwd in de 18e eeuw is een mooi voorbeeld van Islamitisch sierkunst.

Haïfa
Haifa is de poort naar het noorden. Het is de derde grootste stad van Israël en de belangrijkste havenstad. Haifa ligt in een brede natuurlijke baai tussen de Middellandse Zee en de Karmelbergen. Overal in de stad liggen goed onderhouden parken en tuinen. In de haven zijn er een aantal bezienswaardigheden, zoals het Museum voor Klandestiene Immigratie en de Zeemacht, waar men de woonkwartieren kan bezichtigen van vluchtelingen uit Nazi-Duitsland. Aan de overkant van Alleby Road ligt, naar men gelooft, het graf van de profeet Elias. Haifa werd op drie niveaus gebouwd die verbonden zijn door de "Carmelit", de enige metro in Israël : de benedenstad (oude stad, haven en kust), de middenstad (Hadar, Hacarmel) en de bovenstad (Carmel en Achuza). Haifa is een levendige stad, vol zon en zand, promenades, koele berglucht, wandelpaden tot diep in het woud, parken en een rijk nachtleven.

Netanya
Gelegen in centraal Israël, in de vlakte van Sharon. Netanya behoort tot de grootste en meest populaire vakantieoorden in het land en kijkt over de Middellandse Zee uit. Langs een begroeide promenade, en via trappen, komt men bij de stranden waar golfbrekers de zandvlakte hebben omgevormd tot een geheel van rustige baaien. In Netanya heerst een fantastisch klimaat - lange zomers en korte milde winters. Heel de zomer lang kan men er genieten van openluchtconcerten, volksdansen en kinderanimatie. In het Diamantcentrum van Netanya kan men gratis demonstraties bijwonen en zien hoe diamanten geslepen en gepolijst worden.

Herzliya
Deze stad werd gebouwd in 1924 als een landbouwcentrum en werd genoemd naar Theodor Herzl, de stichter van het Zionisme. Herzliya ligt op 18 km ten noorden van Tel Aviv. Langs Basel Street en het Shalitplein liggen de meeste hotels, bars en cafés.

De Dode Zee

Het laagste punt op aarde , bekend voor zijn heilzame werking, is de Dode Zee. Dit is de zoutste en de meest met mineralen gevulde watermassa op aarde.  Voor Israël is het een belangrijke toeristische attractie en in Jordanië wordt het het "laagste park op aarde" genoemd. De voornaamste bezienswaardigheden in de streek zijn : de Grotten van Qumran, Masada, Ein Gedi, Ein Bokek en Sdom.

Ein Gedi : een prachtig natuurgebied met watervallen, vijvers, een mooie flora en groene bomen. Ein Gedi wordt onderhouden en bewaard door de Dienst voor Natuurgebieden. In het hele gebied werden wandelpaden aangelegd. Een van die paden leidt naar een dadelbos van een kibboets en verderop naar de watervallen van David, een plaats die perfect geschikt is om er te kamperen en te zwemmen in een van de koele vijvers. Autobussen rijden langs de kust tussen Ein Gedi en de Dode Zee met zijn lange, soms bizarre maanlandschappen, die vol wrakhout liggen dat door de zon witgeblakerd is. Vlakbij liggen hete zwavelbronnen waarrond moderne gebouwen en kuuroorden staan. Enkele kilometers verder ligt Ein Bokek - een kuuroord met talloze uitstekende hotels en kuuroorden.

Massada : voor de Joden is deze plaats synoniem met het Joodse verzet tegen de Romeinen in het jaar 73. Archeologische opgravingen hebben gebouwen blootgelegd die stammen uit de tijd van Koning Herodes de Grote, de bouwer van het fort. Tegen het jaar 70 was de afgelegen bergtop de kern van het Joodse bestaan geworden. Hoewel er weinig overgebleven is van het leven van de religieuze fanatici die naar Massada vluchtten, kan men hier toch niet voorbijgaan aan hun lot. Zij besloten om groepszelfmoord te plegen, in plaats van zich over te geven aan de Romeinen die hen tot slavernij zouden gebracht hebben. Vele groepen houden hun Bar/Bat Mitzvah op de top van Massada.

Qumran : hier werden de oudst bekende Bijbelmanuscripten in de wereld gevonden (die nu te bekijken zijn in het Israël Museum in Jeruzalem). Het verhaal wil dat een jonge Bedoeïen de hier aanwezige kliffen beklom om een verloren geit te zoeken. Zijn zoektocht leverde iets helemaal anders op : hij vond de eerste Dode Zee rollen. Dit gebeurde in 1947. Onder de ruïnes bevindt zich een ritueel bad, een pottenbakkersatelier, een keuken en woonkamer, een wasruimte, een waterleidingssysteem, een stal en een begraafplaats met 1.200 graven.

Sodom : men denkt hier natuurlijk aan de Bijbelse geschiedenis van de verdorven steden die door vuur en zwavel werden vernietigd en waar de vrouw van Lot in een zoutpillaar veranderde. Deze Bijbelse steden Sodom en Gomorrah lagen waarschijnlijk verder naar het oosten. In Sodom moet men de voor de hand liggende wegen verlaten en een georganiseerde wandeling nemen samen met de Vereniging voor het Behoud van de Natuur in Israël.

Eilat en de Rode Zee

Eilat ligt op een heuvel die afloopt naar de Rode Zee. Rond de lagune bevinden zich de hotels, de marina en de belangrijkste stranden. Zuidwaarts ligt de haven en het Koraalstrand met zijn observatorium onder water, kleurrijke oevers en nog meer hotels. Scubaduikers uit de hele wereld zakken naar hier af. Eilat is het centrum van de "Rode Zee Riviera", een toeristische promenade die werd ontworpen om Egypte, Israël en Jordanië met elkaar te verbinden. In het Israëlische gedeelte vindt elk jaar het Eilat Jazz Festival plaats. Er zijn meer dan 5.000 hotelkamers beschikbaar in de stad en nog zowat 4.000 kamers en 1.500 vakantieappartementen zijn in aanbouw. Verschillende tour operators raden Eilat aan als beginpunt voor een rondreis door Israël. De stad is ook bekend voor het Vogel-Osbservatiecentrum, een ideale plaats om de vogelmigraties te aanschouwen. Het centrum bevindt zich aan het King Solomon's Palace Hotel, vlakbij de lagune. De beste observatieperiode is de lente en de herfst.

De Negev : het woord "negev" betekent "droog land". Het is echter meer dan alleen maar een kilometerslang zandgebied. Hier ziet men de natuur in Israël op zijn mooist met rotsvalleien, kraters, gazellen, luipaarden, oases en watervallen, met andere woorden : een echt paradijs voor kampeerders, vogelobservateurs, geologen, botanici, archeologen en avonturiers.

Beersheba : dit was Abraham's eerste thuis in het Beloofde Land. Beersheba is de hoofdstad van de Negev en het startpunt voor de vele excursies in de woestijn. Hoewel de stad aan de rand van de woestijn ligt, heerst er toch een aangenaam klimaat. Eeuwenlang, was het niets meer dan een Bedoeïenendorp. Toen het dorp een deel van Israël werd in 1948 steeg de bevolking vrij vlug van enkele duizenden inwoners tot 200.000 vandaag. Beersheba bezit een groot modern koopcentrum, maar de kleurrijke Bedoeïenmarkt is nog steeds een belangrijke toeristische attractie.

 Elke donderdagmorgen komen honderden Arabieren uit de Negev naar de markt om vee, voedsel, tapijten, kledij en juwelen te kopen en te verkopen. In de binnenstad van Beersheba ligt de Turkse oude stad waar de meeste cafés en restaurants zich bevinden.  Men kan hier ook het Negev Museum in een oude moskee bezoeken, een prima introductie tot de geschiedenis van de stad en de Negev. Beersheba is de vierde grootste stad in Israël en bezit de Ben Gurion Universiteit van de Negev.

Arad : een vrij nieuwe stad, gelegen op ongeveer 40 km van Massada, tussen Beersheba en de Dode Zee. Arad ligt op een hoog bergplateau vanwaar men een prachtig uitzicht heeft op de woestijn en, in de verte, de Dode Zee. In westelijke richting ligt het Tel Arad Nationaal Park, met ruïnes van een oude Kanaätische en Israëlitische bewoningskern. Het frisse en droge klimaat maakt Arad uiterst geschikt als kuuroord voor asthmapatiënten.

Mitzpe Ramon : werd hoog op de Ramon Krater gebouwd. Dit is de grootse meteorietenkrater in de wereld, 38 km lang en 8,5 km breed en 300 meter diep. Het klimaat is hier, zelfs in de zomer, koel. De belangrijkste attracties zijn de ecologische, archeologische en geologische sites, zoals Makhtesh Ramon, een Nationaal Geologisch Park.Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Bron tekst: Arakea


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Heeft u een bijstandsverzekering?