Waar vandaan: Toerisme > Nederland > Zuid-nederland > Informatie

Nederland > Zuid-nederland > Informatie

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Zuid-Nederland is de grensstreek met België. Het bestaat uit de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Deze streek van Nederland is zowel op cultureel als op gastronomisch vlak het meest verwant met het Bourgondische Vlaanderen. Zeeland is opgenomen onder de Kustregio.

Noord-Brabant is een veelzijdige provincie. Er zijn gezelllige steden en de typische Nederlandse kleine dorpjes met charme en goed onderhouden tuintjes. Er is voor ieder wat wils, van watersport tot een tocht in een vliegtuigje of warme luchtballon. Maar geniet zeker van de mooie natuur in deze streek en stop zo nu en dan eens om van de streekgerechten te proeven of van een frisse pint Dommelsch bier.

Limburg is de meest zuidelijke provincie van Nederland. De Bourgondische levensstijl van de Limburgers sluit nauw aan bij de Belgen. De streek is licht heuvelachtig en zeer gevariëerd: van heidevelden, bossen, velden tot stukken vlak land. De culinaire trots van de provincie is het “witte goud” de ranke asperge. Daarnaast zijn er nog tal van andere streekproducten die meer dan het proberen waard zijn.


 

 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

 

Bron tekst: Holland.com


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: