Waar vandaan: Toerisme > Nederland > Midden-nederland > Informatie

Nederland > Midden-nederland > Informatie

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Midden-Nederland bestaat enerzijds uit de nieuwe provincie Flevoland en de provincie Utrecht. Het hart van Nederland dus. Anderzijds behoren ook de Oostelijk provincies, de minst gekende delen van Nederland hiertoe: Drenthe, Overijssel en Gelderland.

Flevoland is de nieuwste provincie van Nederland. De vorige eeuw (1930-1968) zijn er grote stukken van de Zuiderzee drooggelegd en zo is Flevoland ontstaan. De provincie is bekend om de afwisselende, uitgestrekte polderlandschappen, internationaal erkende natuurgebieden en vele bossen.

De provincie Utrecht, een aantrekkelijke provincie voor een dag uit, een weekend weg of een meerdaags verblijf. Het biedt een schat aan natuur en cultuur gecombineerd met tal van mogelijkheden voor recreatie. Neem bijvoorbeeld de Utrechtse Heuvelrug voor een prachtige boswandeling of een natuurrijke fietstocht. Of het Utrechtse Vecht-Plassengebied omzoomd door veel groen en favoriet bij watersporters. Naast al deze natuur zijn er natuurlijk de eeuwenoude steden Utrecht en Amersfoort vol verborgen verrassingen. Daarbij herbergt de provincie Utrecht vele forten, landgoederen en kastelen die vaak ook te bezichtigen zijn. Provincie Utrecht verrassend veelzijdig!Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

 

Bron tekst: Holland.com


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Heeft u een bijstandsverzekering?