Waar vandaan: Toerisme > Nederland > Kust > Informatie

Nederland > Kust > Informatie

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

De Nederlandse kust kunnen we indelen in een aantal regio's:

Zeeland ligt net over de grens vanuit België gezien. Deze provincie bestond vroeger uit verschillende eilanden. Door de eeuwen heen werden er bruggen en dijken gebouwd tussen deze Zeeuwse eilanden maar toch hangt er nog altijd een typische eilandsfeer. Dit gebied telt de meeste zonuren van Nederland. Weidse horizons, een bruisende branding en wind in de haren, dat is Zeeland.

De kust langsheen de provincies Noord- en Zuid-Holland: Noord-Holland is echt een polderprovincie. Uitgestrekte zandstranden, brede duinenrijen, daarachter bevinden zich vlakke weilanden met slootjes en bontgekleurde koeien. Noord-Holland was in de Gouden Eeuw een zeer rijke provincie en kende vele invloeden van buitenaf. Al de boten die naar het Oosten voeren, vertrokken uit de pittoreske haventjes aan de Zuiderzee, nu het IJsselmeer geheten. Vandaag de dag bruist Noord-Holland nog altijd van de activiteit.

Zuid-Holland: Scheveningen en Noordwijk zijn de kustplaatsen met, voor Nederlandse begrippen, een lange boulevard. In Scheveningen bevindt zich ook het mooie Beelden aan Zee museum, gelegen in de duinen. Katwijk en Kijkduin zijn dan weer gezellige familiebadplaatsen. Een onbekend stukje kust zijn de Zuidhollandse eilanden, prachtige stranden en weinig volk!

Tenslotte hebben we nog de Noord-Nederlandse kust, met vooral de Waddeneilanden.

Deze kuststreek telt enkele van Nederlands' mooiste steden, zoals Middelburg, Delft, Leiden...

 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

 

Bron tekst: Holland.com


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: