Waar vandaan: Toerisme > Het Vlaamse Land > Oost-Vlaanderen > Informatie per regio

Het Vlaamse Land > Oost-Vlaanderen > Informatie per regio

Kies de gewenste regio:

Vlaamse Ardennen Meetjesland Leiestreek Waasland
Scheldeland      
Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

Regio in de kijker: Waasland

In het Waasland fietst of wandelt u in de sporen van de schalkse schelm Reynaert de Vos. Water is nooit veraf! Of u nu kiest voor een fietstocht langs de Durmedijk, een boottocht op de Schelde of een wandeling langs de drijvende lelies op de Moervaart, langs de waterkant is het altijd heerlijk toeven. Of stap terug in de tijd in het Rupelmonde van de beroemde cartograaf Mercator. De gezellige stadjes die deze streek rijk is, bruisen van levenskunst en culturele rijkdom. Zoveel natuur en cultuur maakt hongerig… Proef paardenworst in Lokeren, paling in Temse of ga u te buiten aan de bekende Wase vlaaien. Smakelijk!

Kastelen en kerken, monumenten, oorlogsbolwerken en uitgebreide collecties in talrijke musea getuigen van het rijke verleden van het WaaslandVan de tweehonderd Belgische ballonvaarders woont het merendeel in het Waasland. De hemel schittert hier dan ook geregeld met alle kleuren van de regenboog. Voor prachtige panorama's en vergezichten van de haven van Antwerpen tot de polder van Moerbeke bent u met een ballonvaart in het Waasland aan het goede adres. Kinderen toegelaten! Zeker van toepassing op het Waasland. Het provinciaal domein Puyenbroeck en recreatiepark de Ster zijn echte kinderparadijsen. Uren water- en speelplezier liggen in het verschiet bij een bezoekje waar ook mama en papa zich niet snel zullen vervelen.

De Wase keuken is om vingers bij af te likken. Of u nu een streekpotje proeft op de statige markt van Sint-Niklaas of in een karaktervol eethuis op de heide van Waasmunster, de koks toveren echte culinaire hoogstandjes op uw bord.

Paardenworst is een specialiteit die in Lokerse restaurants traditie is. Traditie heeft ook de Haasdonkse mosterd de Kroon. Het ambachtelijk gemaakte gele goedje is een klassieker in de Wase keukens. Probeer ook zeker eens de Wase vlaaien: heerlijk mals en diepbruin van kleur. Het Reynaertgebak is een cake met een flinke scheut Grand Marnier en in de eethuizen langs de Schelde behoren de palinggerechten steevast tot de specialiteiten.

Wie het Waasland voor het eerst bezoekt raden wij de Reynaertautoroutes aan. U krijgt langs de route een overzicht van de leukste plekjes en ontdekt zelfs een stukje Zeeuws-Vlaanderen.

Het Waasland een paradijs voor fietsers. Het is geen holle slogan. De fiets is het vervoermiddel bij uitstek om die eindeloze afwisseling en variatie te beleven. U waant zich even een ontdekkingsreiziger die achter iedere bocht weer een nieuwe verassing ontmoet.

Stilte, rust, natuur en schilderachtige taferelen kenmerken het wandellandschap van het Waasland. Niet te verwonderen dat vele dichters zich lieten inspireren door de wondermooie omgeving. Hun werk is te vinden langs wandelpaden in Belsele-Puivelde en Meerdonk, die zo werden omgetoverd tot poëziepaden.


 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

Bron tekst: Toerisme Oost-Vlaanderen


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Ken je iemand persoonlijk die doof of slechthorend is?