Waar vandaan: Toerisme > Citytrips > Dublin > Bezienswaardigheden

Citytrips > Dublin > Bezienswaardigheden

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Dublin gesticht zijn ergens op het einde van het eerste millennium, door de vikingen. De naam komt van Dubh Lin, wat Iers is voor zwart water. Dublin is steeds de belangrijkste stad van het land geweest, en zeker na de afscheiding van Engeland ontwikkelde het zich verder, onder meer tot een erg belangrijke cultuurstad. Talloze schrijvers en zangers hebben of hadden er hun thuisbasis.

Tegenwoordig telt de stad ongeveer een miljoen inwoners, wat ongeveer één op vier Ieren is. Ierland is steeds vrij arm geweest, maar de laatste jaren is daar sterk verandering in gekomen, onder meer door enkele maatregelen die genomen werden, waardoor het voor (vooral Amerikaanse) bedrijven fiscaal interessant werd om Ierland (en Dublin) als thuisbasis voor de Europese bedrijvigheden te nemen. De economische opflakkering is ook merkbaar aan onder meer de vastgoedprijzen in Dublin. Ook voor de toerist is het geen goedkope stad.

Je hebt uiteraard Dublin niet bezocht zonder kennis gemaakt te hebben met de Ierse Pubcultuur, waar jong en oud reeds vroeg (naar onze normen) verzamelt en lustig Ierse bieren en Whisky achterover slaan.

Een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden:

Dublin Castle
Dublin Castle ligt in hartje Dublin. De Record Tower is het meest opvallende element van dit kasteel uit de middeleeuwen. Het gebouw was honderden jaren lang het hoofdgebouw van het Engelse bestuur in Ierland, en wordt nu door de plaatselijk regering gebruikt.

Christchurch Cathedral
Deze duizend jaar oude kathedraal bevindt zich middenin het centrum.

Trinity College
De oudste universiteit in Ierland die in 1592 werd gesticht. In de bibliotheek vindt u het Book of Kells, een mooi geïllustreerd manuscript dat de eerste vier evangeliën uit de bijbel bevat. Het dateert uit de negende eeuw en werd door monniken vervaardigd.

The Guinness Storehouse
Dit is een museum vlakbij de brouwerij van het bekende zwarte Ierse bier. Hier leert u er alles over (terwijl u het proeft uiteraard).

James Joyce Tower and Museum
Een museum over de bekende schrijver James Joyce. Ulysses is zijn bekendste werk.

Old Jameson Distillery
Hier kan u het verhaal ontdekken van hoe Whisky ontstaan is.

 

 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

 

Bron tekst: Toerisme Ierland


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Ken je iemand persoonlijk die doof of slechthorend is?