Het World Wide Web

Het Internet kent diverse toepassingen. Het World Wide Web, kortweg WWW is het bekendste en meest interactieve onderdeel van Internet.

U kunt het World Wide Web (WWW) zien als een grote elektronische bibliotheek op het Internet. De websites of internetpagina's van bedrijven, organisaties en individuele personen zijn de boeken in die bibliotheek. Elk van deze boeken bevat een groot aantal bladzijden met informatie (zowel tekst als figuren en soms zelfs bewegende beelden en geluid): dit zijn de webpagina's.

Het WWW bestaat uit honderden miljoenen pagina's die meestal met elkaar verbonden zijn. Op het WWW zijn de pagina's in tegenstelling tot 'gewone' bibliotheken en boeken onderling met elkaar verbonden via hyperlinks. U gaat van de ene naar de andere pagina door het aanklikken van deze hyperlinks met de muis.

Andere toepassingen van Internet
Voor veel mensen is Internet synoniem aan het World Wide Web (WWW). Er gebeurt echter veel meer op Internet. In de volgende paragrafen volgt een beknopt overzicht van de meest gebruikte toepassingen.

Een figuur ter illustratie van het artikel, heeft verder geen waarde

Is Internet veilig?
Er doen de wildste geruchten de ronde van beveiliging op Internet, en of alles wat je doorstuurt wel écht aankomt.
We kunnen hier vrij zeker zeggen dat het Internet veilig is. Als je een cd'tje of een t-shirt wil kopen, dan moet je je credietkaartgegevens opgeven. Over het algemeen is dit altijd veilig, vooral bij de grote bedrijven. Maar je moet natuurlijk niet beginnen met op de meest illegale website's (hacksoftware, porno,...) dingen gaan aankopen, want dan is de veiligheid niet meer gegarandeerd...

Verder naar: E-mail

 

 


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Ken je iemand persoonlijk die doof of slechthorend is?