Waar vandaan: Actie Vitelma > Recepten >

Zalm met gemarineerde venkel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 portie = 1/4 | kcal 289 | kJ 1213 | E 24,9 g | Kh 3,2 g | vdvz 3 g | V 18,9 g | VV 4 g | EOV 4,5 g | MOV 10,5 g | chol 43,8 mg

VOOR 4 PERSONEN
• 1 venkel
• 4 eetlepels frambozenazijn
• 2 dl water
• 2 dl witte wijn
• 1 eetlepel grenadine
• 2 eetlepels honing
• 1 eetlepel Vitelma Finesse
• Piet Huysentruyt Mix Méditerranée-molentje
• 500 g verse zalm
• 2 eetlepels gehakte dille
• dilletakjes

WERKWIJZE
> Snijd de venkel zeer fijn met een snijmachine of met een mandoline.
> Meng de frambozenazijn, het water, de wijn, de grenadine en de honing.
> Marineer de venkel erin en laat een nacht rusten in de koelkast.
> Snijd de zalm in fijne plakjes.
> Smeer de borden in met de Vitelma Finesse en kruid met de mediterrane kruiden.
> Schik de zalm op de borden, kruid met peper (en zout) en plaats deze gedurende 5 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
> Haal de borden uit de oven en verdeel de gemarineerde venkel erover.
> Bestrooi met de gehakte dille.
> Versier met nog wat dilletakjes en serveer.