Zalm met gemarineerde venkel
1 portie = 1/4 |
kcal 289 |
kJ 1213 |
E 24,9 g |
Kh 3,2 g |
vdvz 3 g |
V 18,9 g |
VV 4 g |
EOV 4,5 g |
MOV 10,5 g |
chol 43,8 mg
VOOR 4 PERSONEN
• 1 venkel
• 4 eetlepels frambozenazijn
• 2 dl water
• 2 dl witte wijn
• 1 eetlepel grenadine
• 2 eetlepels honing
• 1 eetlepel Vitelma Finesse
• Piet Huysentruyt Mix Méditerranée-molentje
• 500 g verse zalm
• 2 eetlepels gehakte dille
• dilletakjes
WERKWIJZE
> Snijd de venkel zeer fijn met een snijmachine of met een mandoline.
> Meng de frambozenazijn, het water, de wijn, de grenadine en de honing.
> Marineer de venkel erin en laat een nacht rusten in de koelkast.
> Snijd de zalm in fijne plakjes.
> Smeer de borden in met de Vitelma Finesse en kruid met de mediterrane kruiden.
> Schik de zalm op de borden, kruid met peper (en zout) en plaats deze gedurende 5 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
> Haal de borden uit de oven en verdeel de gemarineerde venkel erover.
> Bestrooi met de gehakte dille.
> Versier met nog wat dilletakjes en serveer.
|