Waar vandaan: Actie Vitelma > Recepten >

Pompoensoep met kabeljauw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VOOR CA. 2,5 L SOEP
• 1 ui
• 1 aardappel
• 2 wortelen
• 1 wit van prei
• 1/2 kleine pompoen
• 1 eetlepel Vitelma Finesse
• sap van 2 sinaasappels
• 1 1/2 l groente- of visbouillon
• Vitelma Speciale Frituurolie
• 200 g kabeljauw
• 1 dl Alpro soja Line S Cuisine
• 1 eetlepel Piet Huysentruyt
• Italian mix

1 portie = 250 ml | kcal 58 | kJ 243 | E 4 g | Kh 5,5 g | vdvz 2 g | V 2,2 g | VV 0,4 g EOV 0,8 g | MOV 1 g | chol 8 mg3

WERKWIJZE
> Snijd de ui, de aardappel, de prei, de wortelen en 2/3 van de pompoen in stukken en stoof ze in de Vitelma Finesse.
 
> Bevochtig met het sinaasappelsap en de bouillon, breng op smaak met peper (en zout). Laat 45 minuten trekken.
 
> Mix het geheel glad.
 
> Snijd de kabeljauw in blokjes van 3 cm en pocheer de vis in de soep.
 
> Snijd de rest van de pompoen in fijne julienne en frituur de pompoensliertjes.
 
> Serveer de soep met een eetlepel Alpro soja Line S Cuisine en de pompoenfrietjes.
 
> Strooi er de Italiaanse kruiden over.