Waar vandaan: Helpcentrum > Contact > Hoe kan ik een gebruikersnaam krijgen?

Contact: Hoe kan ik een gebruikersnaam krijgen?

Indien u zich (gratis) wenst in te schrijven op een bepaald onderdeel op SeniorenNet, moet u zich registreren. U moet hiervoor een gebruikersnaam en wachtwoord hebben.
Deze gebruikersnaam en wachtwoord wordt niet door ons gegeven. U dient zélf uw gebruikersnaam en wachtwoord te bedenken en ons op te geven, zodat wij dit kunnen registreren waardoor u deze gewenste gebruikersnaam en wachtwoord in de toekomst kan gebruiken.

Een wachtwoord en een paswoord is hetzelfde, dit zijn synoniemen van elkaar. Een wachtwoord of paswoord is een geheime code die enkel u mag weten. Dit is min of meer te vergelijken met de PIN-code van uw bankkaart. Aan de hand van dit geheime wachtwoord, kan de computer weten dat ù het bent en niemand anders.
Een wachtwoord kan bestaan uit letters, hoofdletters en cijfers. De bedoeling is dat dit wachtwoord moeilijk te raden is voor iemand anders, maar toch eenvoudig is voor u om te onthouden.

Een gebruikersnaam of schuilnaam zijn ook synoniemen van elkaar. Een gebruikersnaam is een naam die u zelf kan kiezen. Dit mag uw eigen naam of voornaam zijn, maar ook een soort van schuilnaam. Dit wordt gebruikt zodat andere mensen u kunnen herkennen, dit moet dus niet per definitie uw eigen naam zijn. Het komt erop neer dat u indien gewenst anoniem bent, maar dat de mensen u dan met een schuilnaam kunnen aanspreken. Een voorwaarde is dat de gebruikersnaam uniek is, er mogen geen twee dezelfde gebruikersnamen zijn. Indien u dus een gebruikersnaam kiest bij het inschrijven en u krijgt de mededeling dat deze reeds in gebruik is, dan kiest u een andere gebruikersnaam, eventueel een afgeleide ervan (een cijfer erachter zetten,…).

De combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord is helemaal uniek en zo kan de computer weten dat ù dit bent. Op deze manier kan u binnen gaan op het onderdeel waarvoor u zich moest registreren en onder uw (schuil)naam berichten plaatsen of werken op de website.

Indien u zich wenst in te schrijven op het forum, surf dan naar en vul de nodige gegevens in. De gebruikersnaam is dus de naam waarmee de andere mensen u zullen zien en u zullen aanspreken.
Een handleiding hoe in te schrijven en hoe het SeniorenNet Forum te gebruiken, zie

Indien u zich wenst in te schrijven op de SeniorenNet Mailgroepen, surf dan naar http://www.seniorennet.nl/Pages/Mailgroepen/mailgroepen.php
Daar kan u klikken op “Aanmelden” bij de gewenste mailgroep. Vervolgens kan u een zelfgekozen gebruikersnaam opgeven en een gekozen wachtwoord.

Indien u zich wenst in te schrijven voor de SeniorenNet Chatbox, surf naar http://www.seniorennet.nl/Pages/Vrije_tijd/chatbox.php
U kan vervolgens de gewenste chatbox kiezen. U moet zich voor de chatbox niet registreren, u moet enkel op het ogenblik zelf een gebruikersnaam (schuilnaam) kiezen.

Een visitekaartje aanmaken (http://www.seniorennet.nl/Pages/Visitekaartjes/visitekaartjes.php), een zoekertje toevoegen (http://www.seniorennet.nl/Pages/Zoeken/zoeken.php), Blogs (http://www.seniorennet.nl/Blog/) enz. gaan op ongeveer dezelfde manier.


Gerelateerde helponderwerpen:
Wat is het postadres van SeniorenNet
Ik wil een oproep doen naar de 50-plussers!
Ik wil een zoekertje plaatsen
Ik heb een idee voor SeniorenNet
Feliciteren
Ik ben mijn gebruikersnaam vergeten
Ik ben mijn wachtwoord vergeten
Ik ben journalist
Persbericht of persuitnodiging versturen naar SeniorenNet
Ik wens meer informatie over SeniorenNet
U wenst een virusmelding door te geven (van een gevaarlijk virus)
Toestemming vragen voor overname teksten
Telefoonnummer van SeniorenNet
Schrijf mij uit! Ik wil niets meer ontvangen!
Ik wil SeniorenNet e-mailen
Adverteren en sponsoring
Ik heb een typefout of spelfout gezien
I want to report abuse / notice & takedown
Ik heb een tekst of reactie gezien van een bezoeker dat echt niet kan
Abuse/misbruik melding

Ga naar het Helpforum om vragen te stellen, antwoorden te vinden en uw kennis te delen met anderen.
E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Heeft u een bijstandsverzekering?