Waar vandaan: SeniorenNet: Over ons

SeniorenNet: Over ons

SeniorenNet.nl richt zich tot élke actieve Nederlandse 50-plusser. 34% van de bevolking is intussen 50 jaar of ouder. Ze zijn echter niet opgegroeid met de computer en het Internet zoals de huidige jongeren. Senioren worden echter nog steeds te veel vergeten, zeker op internetgebied. SeniorenNet is de webstek die alles biedt wat een 50-plusser enigszins kan interesseren en geeft hen de site die nog ontbrak op het Internet. Een uniek platform voor tweerichtingsverkeer met chat, forum, e-cards, mailgroepen, zoekertjes, blogs en polls. Op unieke wijze vormgegeven, ook voor de slechtziende of kleurenblinde senior. SeniorenNet: zo is er maar één!

SeniorenNet is de perfecte portaal website voor elke 50-plusser dankzij 8 grote bouwstenen: eenvoud, toegankelijkheid, structuur, informatie, actualiteit, ontspanning, communicatie en onafhankelijkheid & betrouwbaarheid.

Een bereik van méér dan 1,22 miljoen vérschillende gezinnen per maand, dát is SeniorenNet (cijfers CIM metriweb).
185.335 visits per dag
, 10,97 miljoen hits per dag, 213.900 leden, 5.745.385 visits op maandbasis, zo'n 340,3 miljoen hits per maand, 20.000 pagina's informatie, duizenden foto's en illustraties, 2 terabyte ( > 2.190 GB) dataverkeer per maand, tientallen rubrieken, ruim honderd enthousiaste medewerkers en verschillende grote partners maken van SeniorenNet de grootste, betrouwbaarste en succesvolste seniorenwebsite die bovendien ook nog gratis is, toegankelijk voor iedereen en die luistert naar haar bezoekers. Cijfers en statistieken worden zowel gemeten op eigen serverniveau als met het bekende officiële en onafhankelijke CIM Metriweb. (cijfers maart 2007)

SeniorenNet is volledig commercieel en politiek onafhankelijk en neutraal. De informatie die SeniorenNet aanbrengt bevat geen regel die wordt betaald of ingegeven door politieke belangen. Om onze reputatie van onafhankelijkheid te vrijwaren verbiedt SeniorenNet uitdrukkelijk de verwijzing naar, het gebruik, de weergave of aanhaling van artikels voor commerciële of reclamedoeleinden. SeniorenNet is volledig uit privé initiatief.

SeniorenNet.nl is de Nederlandse broer van het Belgische %%%SeniorenNet.be%%%. In het jaar 2000 werd het Belgische SeniorenNet bedacht door Pascal Vyncke en werd gestart met de uitwerking. Sinds maart 2001 is het Belgische SeniorenNet als eerste echte seniorenwebsite online en sindsdien groeit de website élke dag. De website kreeg ook veel bezoek van Nederlandse 50-plussers, zo'n 8 tot 10% van het bezoekersaantal. Op vraag van vele Nederlandse vijftigplussers is uiteindelijk een aparte SeniorenNet gestart voor Nederland, dit sinds april 2007.

SeniorenNet werkt aan een volledig toegankelijke website voor de 50-plusser en heeft in de afgelopen jaren vele zaken "uitgevonden" om hieraan te voldoen. Zo het principe van de "grote letters", zodat door een eenvoudige klik de website in grote letters staat werd zo als eerste uitgewerkt door SeniorenNet, intussen zijn er wereldwijd talloze websites die dit doen. Ook bijvoorbeeld het principe om de website toegankelijk te maken voor blinden en slechtzienden door de teksten voor te lezen werd "uitgevonden" en bekendgemaakt in november 2001, waarbij SeniorenNet ook voorloper was in de wereld hiervan. Intussen gebruiken vele websites wereldwijd dit om ook hun website toegankelijk te maken. We publiceerden ook een document om dit voor andere websites in een standaard vast te leggen.
SeniorenNet heeft in deze jaren een zeer goede reputatie opgebouwd in verband met betrouwbaarheid, onafhankelijkheid en volledigheid en daar zijn we fier op. SeniorenNet is de grootste website in haar soort en bereikt het meeste aantal 50-plussers. We werken intussen ook samen met grote en professionele partners. De informatie van de website wordt door vrijwillige dokters, dierenartsen, advocaten, notarissen, verpleegsters, verzorgers, medewerkers van de overheid, enz. nagekeken op juistheid, onafhankelijkheid, objectiviteit en betrouwbaarheid.
Privacy is belangrijk en SeniorenNet hecht het grootste belang aan de bescherming van de privacy van de bezoekers en houdt zich bijgevolg ook aan alle regels hieromtrent, inclusief een Privacy Policy en een Disclaimer.

Financieel wordt SeniorenNet betaald door advertenties (banner, button, skyscraper, IMU, rubriek "op zoek naar",...), sponsors, vrijwillige bijdragen van haar bezoekers en de niet verplichte SeniorenNet Friends Club. Samen met de vele partners en de tientallen enthousiaste vrijwilligers blijft de website betaalbaar en volledig gratis toegankelijk voor iedereen. SeniorenNet ontvangt geen subsidies of andere inkomsten in welke vorm dan ook van overheidswege en blijft dus ten allen tijde volledig onafhankelijk en neutraal.

veilig op het internet
internet na 50

SeniorenNet wil haar bezoekers ook extra kennis bijbrengen van de computer en Internet. Dankzij de vele cursussen kan elke 50-plusser gratis op het Internet meer bijleren. Internet, e-mail, website maken, enz. Ook voor 50-plussers die nog niet op het Internet aanwezig zijn heeft SeniorenNet veel aandacht. Dankzij het gigantisch succesvolle boek "Internet na 50" uitgegeven bij Lannoo (496 blz., ISBN 90-209-5622-1, auteur Vyncke Pascal) kan elke 50-plusser op het Internet zonder problemen (reeds 16e druk).
Dankzij het boek "Veilig op het Internet" ook uitgegeven bij Lannoo (496 blz., ISBN 90-209-6362-7, auteur Vyncke Pascal) kan iedereen écht op een eenvoudige manier veilig op het Internet (reeds 4e druk).
SeniorenNet heeft ook meegewerkt aan een groots project met een grote Belgische krant (verschijning in oktober/november 2005 onder titel "internet na 50") om zo met succes de digitale kloof verder te dichten.
Het boek "Internet na 50" is ook vertaald naar "Internet après 50 ans" voor Wallonië, uitgegeven door Racine en eveneens van auteur Vyncke Pascal. Dit boek legt op dezelfde toegankelijke manier het internet uit voor Waalse 50-plussers.
Dankzij het boek "Computeren na 50" dat verscheen in september 2006 kan ook iederéén op de computer. Het boek is voor de absolute leek die niets van de computer kent, als voor de reeds gevorderde gebruiker. In de 600 blz. geeft het op een duidelijke manier alles weer. Het boek is eveneens een gigantisch succes, één week na de lancering was het boek al volledig uitverkocht. Intussen is het aan de 5e druk.

De oprichter van SeniorenNet en de auteur van de boeken "internet na 50" en "veilig op het internet" Pascal Vyncke kreeg de "Wablieft-prijs" voor klare en duidelijke taal in 2005. Hij slaagt erin om moeilijke zaken eenvoudig en verstaanbaar in duidelijke en klare taal uit te leggen en werd hiervoor bekroond met deze prijs. Verder werd het boek "Internet na 50" ook bekroond met de titel "Duidelijkste boek van 2005" door een Belgische krant.

SeniorenNet is in Wallonië gekend onder www.Canal50.be. Deze website Canal50 is de Franstalige versie van SeniorenNet. SeniorenNet is ook in Frankrijk, via www.Canal50.fr. De waalse website is gestart sinds 12 juli 2006, de versie voor Frankrijk sinds september 2006.
Uit onderzoek blijkt dat Wallonië sterk achterloopt op Vlaanderen op gebied van computer- en internetontwikkeling; en SeniorenNet wil mee helpen deze kloof ook daar te dichten; in het bijzonder bij de 50-plussers.

SeniorenNet blijft bovendien niet enkel in België of Nederland. Ook zal SeniorenNet in Canada starten in de loop van voorjaar/zomer 2007.
Verder wordt er ook nog volop gewerkt voor verdere uitbreiding naar andere landen in de toekomst.

Buiten de 20.000 pagina's betrouwbare en onafhankelijke informatie en de communicatiemogelijkheden (e-mail, chat, forum, blogs,...) brengt SeniorenNet ook actualiteit, nieuws, ontspanningsmogelijkheden (spelletjes,...), vrijetijdsbesteding (genealogie,...) alsook een poort naar het hele Internet toe dankzij de Nuttige Links en de pagina Zoeken.
Dankzij de Internet veilingen kan elke senior zelf zaken kopen of veilen op het Internet en dit leren. Via een hele reeks van cursussen en de tienduizenden pagina's informatie zorgt SeniorenNet voor een verbeterde kennis voor de 50-plusser.

Via het organiseren van bijeenkomsten en evenementen zorgt SeniorenNet voor extra contacten voor de mensen die dit nodig hebben op een veilige en georganiseerde plaats.
SeniorenNet organiseert naast de "kleinere" bijeenkomsten ook grote evenementen.
Eveneens steunde SeniorenNet in het verleden talloze andere evenementen en grote beurzen georganiseerd door andere organisatis voor de doelgroep van 50-plussers.

schrijven

SeniorenNet probeert duidelijk permanent hét platform te zijn voor elke 50-plusser. SeniorenNet blijft continu nieuwe projecten starten en nieuwe, baanbrekende en innovatieve ideeën verder te ontwikkelen om zo het internet nog dichter bij de mensen te brengen.

Talloze sterke servers, krachtige databanken, supersnelle internetlijnen, sterke routers, firewalls, een professioneel en hypermodern datacenter, generatoren, 2 onafhankelijke en verschillende uplinks, professionele software en permanent onderhoud zijn er nodig om de gigantische bezoekersaantallen aan te kunnen en de hoge bereikbaarheid en hoge snelheid te blijven garanderen zoals we die nu hebben, waar we zeer fier op zijn.
24/24u, 7/7 dagen, 365/365 dagen per jaar zijn we stand-by om in een reactietijd van enkele minuten in te grijpen bij technische problemen. Constant wordt alles gemonitord op eventuele problemen; zowel in het datacenter zelf als vanuit een apart datacenter in New York. Permanent wordt er werk gemaakt van de beveiliging van de website en de verschillende servers en het aanbrengen van verbeteringen zowel op technisch vlak als voor de gebruiksvriendelijkheid voor onze bezoekers. De ruimte van de servers is voorzien van permanente temperatuurregeling tegen oververhitting, brandbeveiliging en wordt bewaakt door een ervaren beveiligingsbedrijf.
De servers staan op een ándere locatie dan het postadres van SeniorenNet om vandalisme/diefstal te voorkomen. Eveneens is alle apparatuur op van SeniorenNet onuitwisbaar gemerkt als diefstalpreventie.

SeniorenNet steunt ook bepaalde projecten: steun en aandacht aan projecten die de 50-plussers ten goede kunnen komen. Ook steun aan informatiecampagnes zoals bvb. voor stoppen met roken, mediacampagne rond dementie, enz. verleende SeniorenNet.

schrijven

SeniorenNet websites nationaal en internationaal:

Het hele SeniorenNet-team wenst u veel surfplezier op SeniorenNet.be!!

  • Om SeniorenNet te contacteren: klik hier
    
  • Voor de lijst van de partners: klik hier
    
  • Voor een advertentieaanvraag: klik hier
    
  • Voor het logo van SeniorenNet: klik hier
    
  • Om SeniorenNet te steunen: klik hier
    
  • Voor de disclaimer van SeniorenNet: klik hier
    
  • Voor de privacy verklaring van SeniorenNet: klik hier
    
  • Partner worden? Doe een voorstel op
    
  • Gegevens van de verschillende diensten, rekeningnummer, adres... klik hier
    
  • Meer informatie over de SeniorenNet Friends Club, klik hier.

 


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Heeft u een bijstandsverzekering?