Waar vandaan: Onderzoek en enquêtes 50-plussers > Onderzoek: de tandarts en 50-plussers

Onderzoek: de tandarts en 50-plussers

Zijn senioren bang van de tandarts? Hoe vaak gaan vijftigplussers naar de tandarts? Hebben ze een kunstgebid?

Een kleine meerderheid is niet bang van de tandarts: 59,2%. Een minderheid van 40,8% heeft echter wel schrik om naar de tandarts te gaan.
Zelfs 10,1% van de vijftigplussers is "heel erg bang" om naar de tandarts te gaan. 7,5% zegt "erg bang" te zijn. Een 23,2% houdt het op "een beetje" schrik.

Toch gaan de meeste vrij regelmatig naar de tandarts. In principe wordt aangeraden om de 6 maanden op controle te gaan. 22,7% doet dit ook effectief. Nog eens zo'n 31,9% gaat niet elk half jaar, maar wel jaarlijks. Een kleine minderheid van 3,3% gaat systematisch om de 2 jaar op controle.
Toch gaat een derde van de vijftigplussers, 35,8% enkel naar de tandarts indien ze echt problemen hebben, en gaat verder nooit op controle.

9,4 % is niet tevreden over zijn of haar tandarts. Zo'n 3,4% is zelfs recent van tandarts gewijzigd omdat ze van de vorige absoluut niet tevreden waren. Toch zijn de meeste vijftigplussers tevreden over hun tandarts. 21,4% vindt zijn of haar tandarts "normaal" en niet speciaal slecht of speciaal goed.
28,4% zegt dat ze "tevreden" is, en zelfs 40,6% zegt "heel tevreden" te zijn over de tandarts. De tandartsen kunnen dus de meeste vijftigplussers bekoren, al is toch bijna 10% er niet over tevreden en heeft het niet goed getroffen.

Deze cijfers zijn op basis van een onderzoek door SeniorenNet.be, eind juni 2007, bij bij 2.192 vijftigplussers.

Zie eveneens het onderzoek over het aantal valse tanden en kunstgebit bij vijftigplussers.


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Heeft u een bijstandsverzekering?