Waar vandaan: Onderzoek en enquêtes 50-plussers > Onderzoek: kernenergie en 50-plussers

Onderzoek: kernenergie en 50-plussers

Pro of contra kernenergie?

Voor kernenergie!
De vijftigplusser is voor kernenergie. 52,9% zegt resoluut "voor". 24,4% is tegen kernenergie. 22,7% heeft hier echter geen mening over. Ze zijn vooral van mening dat kernenergie een goede oplossing is en beter dan andere alternatieven. Opvallend is wel het hoge percentage van vijftigplussers dat hierover geen mening heeft. Dit komen we weinig tegen bij onderzoeken dat ruime en vijfde geen mening hierover heeft. We vermoeden omdat het ze ofwel niet interesseert, maar waarschijnlijk omdat ze zelf niet echt goed weten wat nu écht de beste oplossing is. Je hoort namelijk veel tegenstrijdige berichten in de media.

Als we vragen of ze voor het bouwen van éxtra kerncentrales zijn in de toekomst, zegt vrijwel dezelfde hoeveelheid vijftigplussers hier ook "voor" op: 50,7%. Een kleine 2,2% is dus wel voor kernenergie, maar niet voor het bouwen van extra kerncentrales.
Het aantal "tegen" stemmen stijgt wel: 31,2% is tegen het bouwen van extra kerncentrales. De vijftigplussers die eerst geen mening hebben over kernenergie, hebben wel een mening voor extra kerncentrales te bouwen: 4,6% heeft daar wél een mening over.

Conclusie is wel dat de meerderheid van de vijftigplussers voor kernenergie is. Als we de "geen mening" stemmen weglaten en bekijken enkel wie écht een mening heeft, is de verdeling nog duidelijker.
Dan is ruim tweederde (68,4%) vóór kernenergie, en een derde (31,6%) tegen.

Cijfers op basis van een rondvraag bij 2.614 vijftigplussers, mei 2007.

 


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Heeft u een bijstandsverzekering?