Waar vandaan: Onderzoek en enquêtes 50-plussers > Onderzoek naar films bij senioren

Onderzoek naar het films kijken bij de 50-plussers

Kijken vijftigplussers naar films?  En doen ze dat op tv, in de bioscoop, of vanaf DVD?  En huren ze eens een DVD vanaf de videotheek?

Maar weinig vijftigplussers gaan tegenwoordig nog naar de bioscoop.  Dat blijkt uit een ander onderzoek (hier te vinden).
Maar toch kijken vijftigplussers wel naar films.  Ruim 86% kijkt wel eens een film van tv/DVD/video, waarbij zelfs 50,8% dit zelfs minstens 1 keer per week doet; bij 11,4% van de vijftigplussers staat er dagelijks een film op het menu.
Maar 14,0% zegt nooit naar een film te kijken.  Een kleine 3,0% heeft zelfs meer dan één film per dag op het menu staan.

Het favoriete soort films van de vijftigplussers onderzochten we.  Fantasie films, horror en animatiefilms vallen niet in de smaak bij vijftigplussers.
Wel valt in de smaak de thriller, die dan ook op de eerste plaats staat met 15,5%.  Op de tweede plaats komt de komedie met 14,4% en de derde plaats is voorbehouden voor de romantische films met 13,1%.  De actiefilms volgen op de vierde plaats met 10,1%, en dan de vijfde plaats voor de avontuur films met 8,1%.
Plaats zes is voor oorlogsfilms (7,4%), zeven voor misdaadfilms (5,4%), acht voor drama (5,1%) en de negende plaats voor science fiction (4,2%).  De minst populaire zijn de musicals (2,8%) op de tiende plaats, animatie (1,4%) op de elfde, op de twaalfde horror met 1,1% en als laatste in het rijtje de fantasiefilms met 0,6% op de dertiende plaats.

Amper 0,3% van de vijftigplussers vindt dat het filmnieuws en filmbesprekingen hun favoriete deel is van de krant.

Films (DVD/VHS) kopen via internet zit er voor 5,0% van de vijftigplussers wel in. Als we enkel rekening houden met de vijftigplussers die ook effectief iets kopen via het internet, is het 8,8% van wie iets koopt via het internet, doet dit dan meestal voor een film DVD of VHS.

Overzicht rangschikking van genres; meest populaire bovenaan:

 1. Thriller
 2. Komedie
 3. Romantisch
 4. Actie
 5. Avontuur
 6. Oorlog
 7. Misdaad
 8. Drama
 9. Science fiction
 10. Musical
 11. Animatie
 12. Horror
 13. Fantasiefilm

 

 

 


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Heeft u een bijstandsverzekering?