Waar vandaan: Mailgroepen

Mailgroepen

Met de SeniorenNet mailgroepen kan u via e-mail nieuwe vrienden maken, maar ook heel wat bijleren, bovendien kan u ook uw kennis en ervaring uitwisselen. Of wat dacht je van discussiëren over bepaalde onderwerpen?
De e-mailtjes ontvang je in je mailbox, de e-mailtjes versturen doe je gewoon via SeniorenNet. Ieder e-mailtje dat je verstuurt wordt automatisch verstuurd naar de andere leden.
Ook het versturen van bijlagen, vakantiestop,... zijn voorzien!

Heeft u hulp nodig voor het inschrijven op een mailgroep, of juist bij het versturen van een e-mail? Of een probleem met één van de andere functies? Dan kan u hier de hulpfunctie vinden!
Wenst u zich uit te schrijven? Klik dan hier voor een uitleg.

Opmerking: indien u bent ingeschreven op een mailgroep, kan u zich makkelijk inschrijven op andere. Log hieronder in, en klik daarna op "Inschrijven op een mailgroep". Veel mailplezier!

Bestaande gebruikers: hier binnengaan (inloggen)
  Wachtwoord en/of schuilnaam vergeten?  
Nieuwe gebruikers: kies uw mailgroep

Algemeen
E-mailen over alledaagse gebeurtenissen, verhaaltjes vertellen, grappen uithalen, maar ook heel serieus discussiëren. Dat kan allemaal in deze mailgroep.

Alleenstaanden
In deze groep kunnen alleenstaanden met elkaar gezellig mailen.

Babbelbox
Dit is de plaats om met elkaar te babbelen via e-mail. Hier kan je praten over koetjes en kalfjes, naar elkaar luisteren, anekdotes vertellen, elkaar aandacht geven, nieuwe mailvrienden maken, naar elkaars problemen luisteren, elkaar een goeiedag zeggen, vertellen wat je vandaag gedaan hebt, een grapje vertellen, enz.

Beeldbewerking
In deze mailgroep gaat het over beeldbewerking. En dit vooral met de programma's Corel (Draw/Photopaint) en Paint Shop Pro, maar andere programma's kunnen ook. Deze groep is zowel geschikt voor de beginner, als voor de gevorderde gebruiker. Deze mailgroep is niet voor Photoshop of Photoshop Elements, hiervoor is een aparte mailgroep 'Photoshop' voor.

Bij heiligen geïnspireerd
In deze mailgroep kunnen geloofspunten en gesprekken betreffende geloof; geconcentreerd worden rond de heiligen die in het menselijke denken verering en/of aanbidding verdienen.

Bijbels geïnspireerd
In deze mailgroep kan je met elkaar praten over je christelijk gedachtengoed. Praat met elkaar, steun elkaar, discussieer met elkaar.

Cirkel van Respect
Deze groep is bedoeld om mét respect te debateren,door middel van een stellingname die iedere dag aangereikt zal worden, dat kan serieus, met een traan of lach, een passend gedicht/plaatje of zomaar met vriendelijkheid. Het is de inhoud die telt en niet hoe je een woord spelt. Welkom!

Computer - Bloggen
In deze mailgroep kunnen mensen met elkaar communiceren over het bloggen. Leer bloggen, geef elkaar tips, los elkaars problemen op, laat je eigen kunstwerkje zien, enz. Alles in verband met bloggen is hier welkom!

Computer - Initiatie PSP
Met deze groep willen wij de toekomstige PSP-ers de mogelijkheid te geven om de basistechnieken aan te leren, waardoor het voor deze personen gemakkelijker wordt om over te stappen naar de werkelijke groep PSP.

Computer - Linux
Vragen/antwoorden over Linux distros , probleemstellingen en mogelijk oplossingen ! Samen doen we het!

Contact - varia
Houdt u van ernst of hebt u het liever luchtig? Voor ruimdenkende mailers is dit 'the place to be'. De groep Contact-Varia biedt u de mogelijkheid om via tekst, gedicht, grap of spel anderen te laten meegenieten. Zeker doen! Succes en reactie van harte verzekerd!

Corel PSP 10 en 11 enkel Blends en crabs
Bewerkingen met Corel Paint Shop Pro (PSP) X of XI - enkel Blends en Scrabs naar eigen kunde of via lessen

Creatievelingen
Creatieve en handige mensen zullen zich hier thuis voelen. Tips, voorstellen, werkjes en andere kunnen doorgegeven worden via deze mailgroep. Alle soorten van creatieve handelingen kunnen, van kunstwerkjes maken, met de haak- of breinaald, of iets met de schaar doen. Naaien, knutselen en andere dingen kunnen hier allemaal!

Cultuur
Cultuur en historie staan centraal in deze mailgroep. Mailen over muziek, kunst, eigen werken en andere cultuur van eigen streek of andere landen.

De esoterische wereld
Kruiden, bloesemremedies, edelstenen, Chakra's, reiki, dromen, astrologie,... het is een brede weg. Zijn het je eerste stapjes in deze esoterische wereld of zijn jullie al verder gevorderd in bepaalde dingen en/of enige ervaringen, dan horen we dit ook graag van jullie. Welkom!

De Slanke Lijners
In deze groep bouwen wij samen aan een slankere lijn door middel van wekelijkse menu's , tips en raadgevingen.

Diabetes
In deze mailgroep kan je met anderen steun vinden, praten over de dagelijkse problemen en diabetesproblemen, met elkaar communiceren, vragen stellen en ervaring uitwisselen.

Elk zijn waarheid
Om de twee dagen wordt een thema opgegeven waarover van gedachten gewisseld wordt. Voor of tegen, het kan en mag allemaal. Laat ons genieten van uw verhalen, uw ideeën, uw gedichten. Wij luisteren naar uw mening over alledaagse onderwerpen. Misschien wordt dit wel de start van een vriendschap?

Fietsen & wandelen
In deze mailgroep kan je met anderen afspreken om samen te fietsen of wandelen; maar kan je ook aan elkaar kennis uitwisselen over interessante wandel of fietsroutes!

Filmen
Filmen, beeld bewerken en monteren met de computer, daarover gaat deze mailgroep op Seniorennet.

Fotografie
Digitaal fotograferen en daarna het beeld bewerken met de computer. Dat is waarover deze mailgroep gaat, waarin hobbyisten ervaringen uitwisselen en elkaars vragen beantwoorden.

Genealogie
Deze mailgroep is voor de mensen die zich bezig houden met genealogie, zodat ze elkaar kunnen helpen met zoeken naar voorouders.

Hand in hand
“De filosofen” en “spiritualiteit” samen op weg
Ieder mens is wel eens bezig met bewustwording/ontwikkeling/evolutie… het is een lange weg. De beste ervaring is onze eigen ervaring… vanuit deze ervaring worden thema’s aangereikt waarover we elk vanuit zijn eigen zijn kan schrijven gedurende een bepaalde tijd. Iedereen is welkom!

Homepage
Maak uw homepage, samen met een aantal leeftijdsgenoten; waarbij iedereen elkaar helpt.

Homepage - HTML
Dit is de plaats waar je terecht kan indien je een homepage maakt met HTML. Je kan aan elkaar vragen stellen, scripts doorgeven, elkaar helpen, tips doorgeven, html tags doorgeven, html editors en applets doorgeven, enz.

Huisdieren
Praten, tips uitwisselen, belevenissen en nog veel meer kan je hier met de andere leden uitwisselen over je huisdier(en).

Humor
In de humor mailgroep is het lachen! Vertel elkaar mopjes, grapjes,... Stuur grappige figuren, cartoons, foto's,... naar elkaar door. Vertel grappige verhalen, anekdotes, enz. In deze mailgroep worden je lachspieren goed uitgetest!

Klussers
Iedereen die (graag) klusjes doet. Je kan hier tips met elkaar uitwisselen, maar ook vragen aan elkaar stellen.
Zowel ervaren als niet-ervaren mensen zullen deze mailgroep kunnen gebruiken.

Koken
Deze mailgroep is voor alle mensen die graag koken. Ze kunnen recepten, ideeën en tips met elkaar uitwisselen. En ook samen problemen oplossen.

Lezen
U kan in deze mailgroep met elkaar praten en/of discussiëren over een goed boek, besprekingen doorgeven, enz.

Mac-Club
Vragen, tips, discussies en anderen voor de mensen met een Apple computer (Macintosh).

Mindervalide – ziekte- depressies -verdriet
Dit is de plaats waar zowel licht als zwaar mindervalide (gehandicapten) met elkaar in contact kunnen komen en met elkaar kunnen e-mailen. in deze groep kunnen ook mensen met elkaar in contact komen die trauma's hebben opgelopen, die zware problemen hebben of iemand hebben verloren. Je kan met elkaar praten en elkaar steun geven om door deze moeilijke periode door te komen.

Muziek Carrousel
Hier kan je met elkaar praten en /of discussieren over muziek.

MUZIEK en computer
Hier kan je met elkaar praten en/of discussiëren over muziek. Mensen die muziek beluisteren of zelf een instrument bespelen zijn hier op hun plaats. Ook vragen en tips i.v.m; muziek over hard- en software , van lp's op cd branden tot en met de pc als muziekinstrument gebruiken , kunnen hier gesteld worden

Paint Shop Pro
Geef tips aan elkaar door, knutsel samen in de groep, leer de kneepjes van dit grafische programma Paint Shop Pro,...

Photoshop
In deze mailgroep kunnen mensen met elkaar e-mailen over het beeldbewerkingsprogramma Photoshop van Adobe. Ook de mensen met Photoshop Elements kunnen hier terecht.

Politiek
Hier kan je met elkaar discussiëren over de politiek van vandaag, over wat in ons land gebeurd, maar ook over de politiek in het buitenland.

Quizgroep
Leuke quiz vragen verzinnen, vragen aan elkaar stellen, elkaars kennis toetsen, praten over quiz programma's,... het kan allemaal in deze quizgroep.

Reizen
Voor de mensen die graag reizen, is dit de "place to be". Ervaringen, tips, verhalen, en nog veel meer kan je met elkaar uitwisselen. Zowel voor korte reisjes, dicht bij huis, als lange reizen ver weg kunnen. Misschien vind je in deze mailgroep zelfs een reisgenoot.

Schrijvers
Verhalen, gedichten, poëzie en andere teksten met elkaar uitwisselen, verbeteren, elkaars gedachten vragen of elkaar inspiratie of tips geven; het kan allemaal in deze mailgroep, die gaat over taal en schrijven.

Sport
Voor alle liefhebbers van sport kunnen hier terecht. Voor zowel de mensen die zelf sport beoefenen als de mensen die er graag naar kijken. Alle sporten: voetbal, tennis, Formule-1, fietsen, zwemmen, basketbal,...!

Tuinieren
In deze mailgroep staat de tuin, met alles wat erbij komt kijken, maar ook alles wat bloeit in huis of tuin centraal.

Vriendinnenclub
In deze groep kunnen vrouwen met elkaar mailen over allerlei dingen des levens, nét wat vrouwen met elkaar bespreken.

Vrij denken
We zijn een groep die vrij wil denken (filosoferen) over alle belangrijke dingen des levens. Wat niet inhoudt dat er geen actuele onderwerpen aan de orde zouden mogen komen. Alleen zullen we ze hier op een andere manier benaderen dan bv. in de groep 'politiek'.
Vrij, dus niet gebonden door welk vooroordeel, dogmatisme of taboe dan ook.
Denken, dus de dingen met het verstand, met de rede, benaderen. Geen plaats voor emoties, al of niet dichterlijke, voor gepreek of andere goed bedoelde meningen.

Melding overtreding

Heeft een bezoeker iets gedaan tegen de algemene voorwaarden van de mailgroepen? Heeft een gebruiker iets illegaals gedaan? Een ander feit dat u wenst te melden over een bezoeker? Dan kan u terecht op klachtencommissie@seniorennet.be. Gelieve voldoende duidelijk te omschrijven wat de overtreding is, het nodige bewijsmateriaal mee te geven en te vermelden over wie het gaat. Zo kan er een snelle en correcte afhandeling gebeuren.

E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Heeft u een bijstandsverzekering?