Waar vandaan: Levensdromen > Cultuur > Een reisje naar Frans Polynesie

Levensdroom: Een reisje naar Frans Polynesie

Als kind van zo'n jaar of 9 ging ik bij de buren Tv kijken. In 1959 in een gezin met 6 kinderen waar enkel vader kostwinner was hadden we andere noden dan een eigen tv. 
Gelukkig waren daar de buren met tv waar we bepaalde programma's mochten gaan zien. De programma's werden dan wel door buurvrouw streng gecensureerd. Nu was er op Rijsel1 (vroeger de naam van de franse zender) een reeks  Het verhaal ging over de avonturen van de kapitein van een boot en zijn passagiers  en dit op de wateren van Frans Polynesie. Hoewel romantisch getint konden we genieten van de wondermooie natuur in dit deel van de wereld. Het is dan ook van in 1959 mijn droom om eens dit deel van de wereld samen met mijn echtgenoot te verkennen. 
Frans Polynesie is in die bijna 50 jaar zeker niet meer wat het vroeger was.
Maar een paar dagen doorbrengen met de oorspronkelijke bewoners is eindelijk meer dan die droom het is een onbereikbare wens.
Ik vermoed echter dat het steeds bij die droom en wens zal blijven bij gebrek aan de nodige financiele middelen en ook omdat ik eindelijk niet weet hoe aan zo'n reis te beginnen.
Ik laat me dan ook verder meeslepen op de tonen van inlandse muziek uit die voor ons onbereikbare paradijslijke eilanden, en droom verder van zon en zee strand en vissen, van de kleine bootjes op het water, heupwiegende vrouwen, bloemenkransen, inlandse zang en rituelen.
Zin om mee te dromen ????

Jocri (Lendelede) , ingegeven op 15 februari 2007, 12:20

In totaal 2706 maal gelezen | 13 waarderingen

Kan u deze droom waarmaken? Klik hier!

Wil je deze levensdroom delen met een vriend? Klik dan hier!


Heb jij ook een levensdroom? Vertel het ons!

Waardeer deze droom

levensdroom levensdroomlevensdroom levensdroomlevensdroomlevensdroom levensdroomlevensdroomlevensdroomlevensdroom levensdroomlevensdroomlevensdroomlevensdroomlevensdroom

Ik heb ook deze droom (0)

Geen inzendingenReacties (0)

Geen inzendingenVoor de auteur:

Droom tegen de regels? Reactie tegen de regels? Meld het ons op: levensdroomabuse@SeniorenNet.be

E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Hoe vaak zoekt u op het internet naar regionaal nieuws?