Waar vandaan: Levensdromen > Reizen > naar Spanje geimigreerd

Levensdroom: naar Spanje geimigreerd

Mijn levensdroom is uitgekomen  !!!!!

 

30 jaar lang had ik me voorgenomen ooit na mijn pensioen naar Spanje of Majorca te gaan wonen.

Nu woon ik er al meer  dan 4 jaar,aan de COSTA BLANCA,in het dorpje Dolores, beter kan men het voor mijn part niet hebben,een mooi appartement - zon - zee - bergen , allemaal op enkele kilometers afstand,

Woningen te koop of te huur aan ongelofelijke prijzen,bvb een nieuw  appartement huren op jaarbasis met 2 badkamers , 3 slaapkamers, grote keuken (6 meter ingebouwde kasten ) -terras ,een kelder en parkeerplaats in ondergrondse garage, dak solarium ,even buiten het toeristiche centrum- voor 326 euros per maand, gemeenschappelijke kosten inbegrepen .

Wekelijks groenten en fruit kopen op de markt, bv 7 kg sinaasappels =3 euros--groenten het ganse jaar door aan minder dan de helft in Belgie, enz enz ...kleding voor enkele  luttele euro, en als resident -dokter en medicatie gratis -, ik heb hier recent een serieuse operatie ondergaan --kostprijs !! - 0000,00 euro- de valenciaanse regering neemt alle kosten voor hun rekening.

Geen vriestoestanden , de winterse verwarming kost ons 4 flessen butaangas,= +-65 euro, voor even bij te verwarmen s'avonds 

Autotaks voor een peugeot partner is 71.10 euro per jaar en de verzekering is 1 derde goedkoper ,  dan in Belgie.

*Als dat geen goed gerealiseerde levensdroom geworden is , met ons pensioen doen we hier veel meer , daarbij een goede vriendenclub met goede aktiviteiten, wat moet men nog meer hebben.

Waarom in Belgie blijven, als je aan rheuma lijdt , hier geniet men van een uitzonderlijk klimaat, in de nabijheid van de zoutmeren. en natuurlijke warme  gratische modderbaden , in San Pedro de Pinotar (kijk maar eens op internet)

!!  VIVA met pensioen In Dolores  !!

Het is nu 17.30 uur en 28 graden in de zon,op 6 april 2016.

 

Zonnige spaanse groetjes aan alle gepensioneerden in Belgie.

 

 

Jenny dolores (Dolores /espaņa) , ingegeven op 06 april 2016, 17:44

In totaal 2512 maal gelezen | 15 waarderingen

Kan u deze droom waarmaken? Klik hier!

Wil je deze levensdroom delen met een vriend? Klik dan hier!


Heb jij ook een levensdroom? Vertel het ons!

Waardeer deze droom

levensdroom levensdroomlevensdroom levensdroomlevensdroomlevensdroom levensdroomlevensdroomlevensdroomlevensdroom levensdroomlevensdroomlevensdroomlevensdroomlevensdroom

Ik heb ook deze droom (0)

Geen inzendingenReacties (2)

Hier even Jenny terug met antwoord....
Met antwoord aan de persoon , wonende in San Fulgencio, wij hebben geen elkel probleem met - de sip- dienst (= + - gelijk aan de mutualiteit in Belgie, wat dringend is krijgt voorrang, zoniet krijgt men een plaats op de wachtlijst, mijn man en ikzelf, zijn hier beter opgevolgt en regelmatig opgeroepen voor controle van bloed en urine, wat in Belgie , niet het geval was. Enkele maanden geleden heeft men ontdekt dat mijn suiker gehalte in mijn bloed te hoog was, en heb ik direkt de nodige medicatie gekregen, allemaal gratis. Een voordeel is wel dat men zich redelijk kan uitdrukken in het spaans, wat ik ook maar normaal vind als resident, dan verloopt alles vlotter bij een onderzoek, wij zijn zeer tevreden met de diensten hier, en worden steeds gefeliciteerd over onze inzet om ons te integreren, en al vlot spaans te spreken, maar dat vrergt dagelijkse enkele uren oefenen, groetjes Jenny

Jenny uit Dolores, ingegeven op 14 juni 2016, 20:05

Emigratie naar Spanje
Kan dit enkel maar beamen,woon zelf in San Fulgencio (Urb La Marina)moet even bij vertellen dat niet alles rozengeur en maneschijn bv dokter en ziekenhuizen om SIP toestanden !

Easy, ingegeven op 14 juni 2016, 10:28Voor de auteur:

Droom tegen de regels? Reactie tegen de regels? Meld het ons op: levensdroomabuse@SeniorenNet.be

E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: