Waar vandaan: Levensdromen > Talen > Cursus Latijn volgen

Levensdroom: Cursus Latijn volgen

Ik heb destijds nooit Latijn gevolgd en heb wel veel gevoel voor taal. Ik volgde drie jaar Spaans en dat leunt erg aan bij het Latijn en daar heb ik al veel baat bij gehad om ook Nederlandse woorden beter te begrijpen, juister in te schatten of om de etymologie van een woord te achterhalen. Met Latijn hoop ik meer te begrijpen van bloemen,-planten en diernamen. Vb Wisteria floribunda alba grandiflora longissima zegt dan meteen dat het een blauweregen is -uitbundig bloeiend-wit-grootbloemig-langgerekt. Ook voor het begrijpen van de juiste tekst bij een lied zoals het Stabat Mater:vb met welk gevoel zingt die stem welke woorden. Helaas vind ik overal lessen in "levende" talen (Engels, Frans, Spaans...) maar noch Latijn en noch Grieks.

Frans Leuven (Leuven) , ingegeven op 20 december 2011, 17:24

In totaal 4422 maal gelezen | 3 waarderingen

Kan u deze droom waarmaken? Klik hier!

Wil je deze levensdroom delen met een vriend? Klik dan hier!


Heb jij ook een levensdroom? Vertel het ons!

Waardeer deze droom

levensdroom levensdroomlevensdroom levensdroomlevensdroomlevensdroom levensdroomlevensdroomlevensdroomlevensdroom levensdroomlevensdroomlevensdroomlevensdroomlevensdroom

Ik heb ook deze droom (0)

Geen inzendingenReacties (2)

Aan Fernand
Hartelijk dank voor de tip. Alleen..ik ben nog werkende, dus zal het nog enkele jaartjes moeten wachten. Maar met deze tip kan ik toch al verder informeren. Dank je wel, Fernand.

Frans Leuven, ingegeven op 20 december 2011, 22:51

Die mogelijkheid is er !
Frans, Als je het ineens goed wil aanpakken, schrijf je dan in als vrije student aan de KULeuven en volg de cursus Latijn in de faculteit theologie. Deze cursus duurt één semester. Alle informatie op deze link : http://onderwijsaanbod.kuleuven.be/syllabi/n/A03A3AN.htm Veel sukses ermee ! Fernand

Fernand, ingegeven op 20 december 2011, 21:02Voor de auteur:

Droom tegen de regels? Reactie tegen de regels? Meld het ons op: levensdroomabuse@SeniorenNet.be

E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: