Waar vandaan: Interieur en inrichting > Domotica > Tips

Tips

Niet iedereen is even creatief in het uittekenen van een domotica-installatie of het verzinnen van nuttige, energiebesparende functies. Daarom enkele tips: Neem enkele stopcontacten op in het systeem. Bijvoorbeeld een stopcontact in de buurt van de kerstboom. Zo moet je niet altijd achter de boom inkruipen om de verlichting aan of uit te doen.

Zo’n stopcontact is ook nuttig bij het elektrisch fornuis, het strijkijzer,… kortom alle apparaten die warmte geven en die niet noodzakelijk aan moeten staan wanneer je de woning verlaat. Je kan ze dan via de ‘alles uit’-knop in één beweging afzetten.

Alle toestellen die op nachttarief werken, kunnen automatisch aan- en uitgeschakeld worden. De buitenverlichting kan enkel branden wanneer het donker wordt.

Met een domotica-installatie kan je ook volledige scenario’s programmeren. Een interessante is bijvoorbeeld die voor een ‘nachtelijk toiletbezoek’. Je bent niet helemaal wakker en fel licht aansteken is dan vervelend voor de ogen. Dit scenario biedt een gedimd licht in de kamer, de gang en het toilet. Net voldoende om nergens tegen te botsen en tegelijkertijd geen huisgenoten te wekken.

De mogelijkheden zijn legio. Door er mee bezig te zijn, word je hier creatiever in.

Bron: Habitos

E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Heeft u een bijstandsverzekering?