Waar vandaan: Immo & bouwen > Afwerking > Creon Vloeren

Laat niet met je voeten spelen: kies de juiste vloeren!

Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer voor je woning, dan wil je uiteraard de juiste vloer kiezen. Maar wat is dat nu precies, de juiste vloer? Dat hangt natuurlijk van jouw persoonlijke voorkeur en smaak af, want er zijn heel veel verschillende mogelijkheden en materialen. Logisch dat je even door de bomen het bos niet meer ziet. We geven hieronder een overzichtje van de populairste materialen.

Houten vloeren

Om parket te maken, worden verschillende houtsoorten gebruikt, zoals grenen, notenhout, essen, esdoorn, merbau en teak. De meeste mensen kiezen echter voor een eikenhouten vloer, omdat die een heel authentieke, warme uitstraling heeft en erg lang meegaat. Een heleboel kleine plankjes worden naast elkaar gelegd en vormen zo één geheel. De eenvoudigste manier om je houten vloer te leggen is door een ondervloer te kiezen waarop je vloer zweeft.

Houten vloeren zijn makkelijk schoon te houden en vragen relatief weinig onderhoud. Zo hoef je je vloer enkel te behandelen als je slijtageplekken, vlekken of krassen ziet. Je hoeft daarvoor zelfs niet eens je vloer afschuren; gewoon schoonmaken met een geschikt product en daarna onderhoudswas of –olie aanbrengen. Zo simpel is dat!

Laminaat

Laminaat lijkt heel hard op een houten vloer, maar is nog een pak onderhoudsvriendelijker! Daarnaast is laminaat ook heel duurzaam, aantrekkelijk geprijsd én eenvoudig te installeren en te onderhouden. Ook voor mensen met een allergie is laminaat een goeie keuze, want de gesloten oppervlaktestructuur zorgt ervoor dat stof en vuil zich niet kunnen opstapelen tussen de plankjes.

Het is opgebouwd uit vier lagen:

  • toplaag: een harde, transparante laag
  • dessin: onder de toplaag zit een laagje bedrukt papier dat zorgt voor het mooie dessin van je vloer
  • kern: houtvezelplaat (HDF of MDF)
  • onderlaag: kunststof onderlaag, meestal van geperste fijne houtvezel en kunsthars.

Je kan kiezen uit een heleboel kleuren en structuren, waardoor je laminaat bijvoorbeeld als twee druppels water op hout lijkt, of op natuursteen.

PVC-vloeren

PVC vloeren bestaan volledig uit kunststof. Er zit geen schilfertje hout in, waardoor de vloeren goed bestand zijn tegen vocht. Je kan ze dus, naast in de woonkamer en de keuken, ook perfect in de badkamer leggen. Ideaal als je wel eens iets anders wilt dan tegeltjes! Daarnaast heb je een ruime keuze aan kleuren en patronen, waardoor je je vloer helemaal naar jouw wens kan laten maken. Ze zijn echter niet enkel mooi, maar ook heel duurzaam. De krasvaste toplaag verlengt de levensduur van de PVC-vloer en geeft hem een gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

Wil je, voordat je een keuze maakt, een vloer graag eerst zien en voelen? Op creon-vloeren.nl kan je online een monster bestellen van de vloer die je wenst. Dat wordt naar jou thuis opgestuurd, waardoor je rustig kan nadenken of dat ‘de juiste vloer’ is voor jou: handig, niet?

Blij met je keuze? Je hoeft niet verder te zoeken naar ondervloeren, plinten en andere accessoires, want je kan voor het hele pakket online terecht op creon-vloeren.nl. Je vindt er alles aan een scherpe prijs omdat je online bestelt, en dus geen extra kosten betaalt voor bijvoorbeeld winkelonderhoud en personeel. Je kan de vloer perfect zelf leggen door de duidelijke, uitgebreide montagehandleidingen die meegeleverd worden. Zo kan je onmiddellijk aan de slag nadat je bestelling werd afgeleverd. Door zelf de handen uit de mouwen te steken, steek je bovendien ook wat meer centjes in je portemonnee: zo bespaar je op de kosten, maar zeker niet op de kwaliteit!

Bron: Creon VloerenE-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Heeft u een bijstandsverzekering?