Waar vandaan: Huisdieren > Honden > Ontwormen

Ontwormen

Meestal is alleen een lintwormbesmetting echt te zien. U ziet dan de verse lintwormengeledingen (ook wel "maden" genoemd) rond de anus bewegen. Als deze lintwormbesmettingen opdrogen zien ze er uit als rijstkorrels. Spoelwormen, haakwormen en zweepwormen zijn soms in de ontlasting waar te nemen. Zelfs als u ze niet ziet kunnen er wel wormen aanwezig zijn. Verschijnselen die duiden op een mogelijke wormbesmetting zijn verminderde eetlust, vermagering en lusteloosheid.

Worminfecties kunnen ernstige schade toebrengen aan het dier, variërend van beschadigingen aan organen en weefsel tot darmproblemen, ernstige vermagering en bloedarmoede. Sommige spoel- en lintwormen kunnen besmettelijk zijn voor de mens. Regelmatig ontwormen is belangrijk.
Lintwormen kunnen worden overgebracht door vlooien.Bestrijdt daarom ook de vlooien actief. De nodige info hierover kan je vinden bij vlooien.

 

 


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: