Waar vandaan: Huisdieren > Gerbils > Gezondheid en ziekte > Huidmijt

Huidmijt

Ziektesymptomen: Korsten, eczeem en enorme jeuk.

Oorzaken: De huidmijt is een bijzonder schadelijke en lastige parasiet. Hij komt gelukkig niet veel voor, maar als uw gerbils er last van hebben bet u nog niet klaar. De huidmijt is een minuscuul spinnetje dat in de huid van uw gerbil kruipt. De mijt is dus zelf niet of nauwelijks zichtbaar. Het veroorzaakt korsten en eczeem die binnen een maand de hele huid kunnen aantasten. Huidmijt is besmettelijk en kan ook op andere dieren worden overgedragen.

Behandeling: Middelen tegen de huidmijt zijn verkrijgbaar bij de dierenarts en bij de betere dierenspeciaalzaak. Lees altijd de gebruiksaanwijzing grondig door. In de meeste gevallen moet u het besmette dier baden met het geneesmiddel. Droog de gerbil daarna goed af, zodat hij geen kou vat en breng hem in een warme omgeving (minimaal 25 °C).

Preventie: Zorgen dat uw gerbils gezond zijn. Zwakke, zieke of slecht verzorgde dieren zijn veel sneller vatbaar voor parasieten. Haal uw gerbils alleen bij goede dierenspeciaalzaken of fokkers.

Bron: met speciale dank aan De Mongoolse Gerbil Website

 


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Heeft u een bijstandsverzekering?